Parohia Găvana I și-a prăznuit hramul

0

Credincioșii parohiei Găvana I cu hramul Tuturor Sfinților din municipiul Pitești au îmbrăcat acum două zile haine de sărbătoare. Momentul a fost deosebit datorită faptului că biserica din această zonă a orașului și-a sărbătorit hramul.
În mijlocul comunității piteștene a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, care a oficiat Sfânta Liturghie în Altarul de Vară amenajat în curtea bisericii.
În cuvântul rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a adresat celor prezenți sfaturi duhovnicești amintind de ajutorul pe care omul îl primește de la Dumnezeu prin mijlocirea sfinților. După oficierea Sfintei Liturghii a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii. Cu această ocazie au fost pomeniți ctitorii: Ioan și Olimpia Micu, cu ajutorul cărora în perioada 2007-2014 au fost executate lucrări importante de restaurare a picturii și a întregului complex bisericesc sub coordonarea parohului Gheorghe Stănescu.
Credincioșii prezenți într-un număr foarte mare au primit în dar din partea parohiei pachete cu alimente. Biserica cu hramul Tuturor Sfinților și cel al Sfântul Ierarh Nicolae din cartierul Găvana I a fost zidită din temelie în anul 1817, fiind sfințită în anul 1820 de Preasfințitul Iosif. S.M.