Lista miniştrilor din Guvernul Ciolacu!

1

Candidaţii pentru funcţia de ministru propuşi de premierul desemnat Marcel Ciolacu au fost audiaţi ieri de către comisiile de specialitate din Parlament. Toţi au primit aviz favorabil. Guvernul Ciolacu va avea 9 miniştri şi un vicepremier, în timp ce PNL va avea 9 miniştri şi un vicepremier. Niciun reprezentant UDMR nu face parte din Guvernul Ciolacu. De ieri, Nicolae Ciucă, fost prim-ministru, este preşedinte al Senatului, hotărârea fiind publicată în Monitorul Oficial. Din Guvernul Ciolacu face parte şi argeşeanca Alina Gorgiu, preşedintele PNL Argeş.
Lista Guvernului Ciolacu, însă fără UDMR, a fost anunțată marți seară. Astfel, lista ministerelor din partea PSD care vor face parte din noul Guvern cuprinde Ministerul Transporturilor, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Agriculturii, Ministerul Economiei și Turismului, Ministerul Apărării, Ministerul Familiei și Tineretului, Ministerul Digitalizării, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății.

9 miniştri PSD, 9 miniştri PNL

Ministerele care revin PNL sunt: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției, Ministerul de Externe, Ministerul Dezvoltării, Ministerul Mediului, Ministerul Educației, Ministerul Culturii și Ministerul Energiei. Secretarul General al Guvernului va fi Mircea Abrudean (PNL). Vicepremierii vor fi Marian Neacșu, din partea PSD, și Cătălin Predoiu, din partea PNL. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi că nu s-a ajuns la un consens în cadrul negocierilor cu PSD şi PNL în vederea formării viitorului guvern. Ieri, în Monitorul Oficial a fost publicată hotărârea potrivit căreia fostul premier, Nicolae Ciucă, a fost ales preşedinte al Senatului.

Miniştri PSD

● Vicepremier Marian Neacșu
● Transporturi – Sorin Grindeanu
● Fonduri Europene – Adrian Câciu
● Muncă – Marius Budăi
● Sănătate Alexandru Rafila
● Apărare – Angel Tîlvăr
● Digitalizare – Ivan Bogdan Gruia (deputat)
● Agricultură – Florin Barbu (deputat)
● Familie – Gabriela Firea
● Economie – Radu Oprea

Ministri PNL

● Vicepremier Cătălin Predoiu
● Justiție – Alina Gorghiu
● Finanțe – Marcel Boloș
● Dezvoltare – Adrian Veștea
● Interne – Cătălin Predoiu
● Mediu -Mircea Fechet
● Externe – Luminita Odobescu
● Educație – Ligia Deca
● Cultură – Raluca Turcan
● Energie – Sebastian Burduja. M.Sandu

1 COMENTARIU

  1. USL 2 se indreapta spre o prabusire la urmatoarele alegeri.
    Dupa ce PNL a dat la o parte USR din alianta de dreapta, acum PNL si PSD se gandesc ca se pot lipsi de UDMR.
    UDMR are 5-6% sigure la orice alegeri si cu aceasta zestre poate aduce la guvernare unul sau altul din partidele mari, mai ales cand PSD castiga 45%.
    O sa tina minte ungurii tradarea de acum si nerespectarea cuvantului dat (si verbal si in scris) – caracteristica politicienilor romani.

    P.S.
    UDMR s-a dovedit cel mai serios partid (alianta politica pe criterii etnice) din Romania:
    de peste 30 de ani nu a avut mari scandaluri interne si a fost la guvernare aproape in toti acesti ani (mai putin in anii 1992-1996 cand PRM era la guvernare).
    Cand a fost la guvernare si-a respectat angajamentele fata de parteneri, nu a venit cu pretentii nerealiste.
    Un partid predictibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.