O doctoriță a murit în accident

0

Un cunoscut medic a murit în urma unui accident rutier petrecut miercuri, în Câmpulung. Liliana Teliban, în vârstă de 66 de ani, medic de medicina muncii, traversa pe trecerea de pietoni când a fost lovită de un TIR. A fost transportată la spital dar a murit câteva ore mai târziu.
Ion Ş, de 60 de ani, din comuna Stoeneşti, se afla miercuri pe strada Negru Vodă, din Câmpulung, la volanul unui TIR. Acesta s-a apropiat de trecerea de pietoni din zona Colegiului Național Dinicu Golescu şi a acroşat-o pe Liliana Teliban, de 66 de ani, din Mihăești care traversa regulamentar. Femeia era conştientă când la faţa locului a ajuns echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi a fost transportată la Spitalul Municipal Câmpulung, având leziuni grave. După investigaţiile necesare, medicii au dispus transferul pacientei la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Se spune că ambulanţa a plecat către Piteşti dar pe drum Liliana Teliban a făcut stop cardio respirator. Atunci ambulanţa s-a întors.
Manevrele de resuscitare demarate pe drum şi continuate la spital nu au avut succes, fiind declarat decesul. Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă. Oamenii legii vor trebui să stabilească cu certitudine împrejurările în care a avut loc accidentul. Se pare că doctoriţa nu a auzit TIR-ul care se apropia din cauză că suferea de hipoacuzie. Liliana Teliban era medic de medicina muncii la Policlinica Parga Sat Câmpulung. De altfel colegii de serviciu au transmis după aflarea veştii următorul mesaj: „ Întreg colectivul Centrului Medical Parga Sat anunţă cu profundă durere dispariţia prematură într-un tragic accident a celei ce a fost Dr. Teliban Liliana, medic specialist Medicina Muncii, profesionist, coleg, prieten şi un suflet nobil. În toată activitatea de peste 20 de ani, în cadrul Centrului Medical, a fost un exemplu de competenţă, comportament şi modestie pentru tot personalul. Transmitem familiei sincere condoleanţe! Drum lin printre îngeri, doamna doctor!” M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.