Ieri la Judecătoria Piteşti s-a judecat o nouă cerere de eliberare condiţionată a fostului poliţist Cristian Cioacă. Teoretic, acesta îndeplineşte condiţiile de eliberare, dar procurorii se opun eliberării. La ședința de ieri, Cristian Cioacă a adus raportul serviciului de probațiune, care arată că a avut un comportament bun pe perioada detenției, iar avocata sa a susținut cu tărie punerea lui în libertatea. Magistraţii au amânat pronunţarea, ceea ce înseamnă că fostul poliţist rămâne în continuare în închisoare.
Procurorul de caz a spus la instanţă că se opune categoric eliberării, dat fiind faptele grave pentru care este condamnat. Judecătorul a vrut să afle dacă fostul polițist a plătit daunele morale stabilite de instanță pentru mama, fratele și către fiul său şi al Elodiei. Acesta ar fi trebuit să plătească 380.000 de euro. Cioacă a recunoscut că nu, însă a explicat, prin apărător, că nu a avut venituri, nici bunu ri ce puteau fi valorificate în folosul urmașilor soției sale. La final, judecătoarea l-a întrebat pe fostul polițist dacă are de spus ceva cu privire la faptă. Cioacă a întrebat ce ar mai fi de spus.
Amânare peste trei săptămâni
Cristian Cioacă a fost condamnat în iunie 2014 la 15 ani şi 8 luni închisoare sub acuzaţia de loviri cauzatoare de moarte faptă comisă asupra soţiei lui, avocata Elodia Ghinescu. Pe 11 ianuarie 2023, o comisie de la Penitenciarul Mioveni, locul unde este încarcerat și astăzi fostul poliţist, i-a respins o primă cererea de eliberare condiţionată, dar Cristian Cioacă a contestat decizia comisiei la Judecătoria Piteşti. Între timp, la 10 mai 2023, Cristian Cioacă a primit avizul favorabil de la Comisia Penitenciarului Mioveni. După şedinţa de judecată, magistraţii au dispus amânarea pronunţării până pe data de 19 iulie 2023. Cristian Cioacă rămâne în închisoare. Chiar dacă Judecătoria Piteşti va admite cererea, el nu va putea fi eliberat imediat, decizia fiind cu drept de apel. Ar putea părăsi penitenciarul numai dacă va câştiga şi apelul. M.Sandu