Mexicul se mută lângă România

0
  • Din punctul meu de vedere

O știre m-a lăsat perplex, aproape că nu-mi vine să cred că e adevărat ceea ce citesc.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut parlamentarilor să legalizeze canabisul medical pentru a-i ajuta pe ucraineni să depășească „durerea, stresul și trauma războiului”.
„Toate cele mai bune practici, soluții, indiferent cât de dificile sau neobișnuite ar putea fi, trebuie aplicate în Ucraina, astfel încât toți cetățenii ucraineni să nu fie nevoiți să îndure durerea, stresul și trauma războiului”, a spus Zelenski, vorbind în Rada Supremă pe 28 iunie, relatează Unian.
El a declarat necesitatea dezvoltării domeniului reabilitării mentale și fizice în Ucraina, atât în ceea ce privește construcția centrelor de reabilitare, cât și instruirea personalului din domeniu. „În special, trebuie să legalizăm în cele din urmă în mod onest medicamentele pe bază de canabis pentru toți cei care au nevoie de ele”, a spus președintele.
Guvernul ucrainean a susținut proiectul de lege care reglementează utilizarea plantelor de canabis în Ucraina în scopuri medicale, industriale și științifice. Potrivit ministrului Sănătății, Viktor Lyashko, în acest fel, Ministerul Sănătății a pregătit terenul legislativ pentru asigurarea întregului ciclu de producție a drogurilor pe bază de canabis în Ucraina: de la cultivare și prelucrare până la producția deplină. Înainte de aceasta, președintele Comitetului Radei Supreme pentru Sănătate Națională, Îngrijire Medicală și Asigurări Medicale, Mykhailo Radutsky, a menționat că proiectul de lege guvernamental privind legalizarea canabisului medical elimină maxim riscurile utilizării acestuia în alte scopuri.
Nu există pe planetă suficiente analgezice în așa fel încât ” încât toți cetățenii ucraineni să nu fie nevoiți să îndure durerea, stresul și trauma războiului ?”
Ce înseamnă faptul că ” Ministerul Sănătății a pregătit terenul legislativ pentru asigurarea întregului ciclu de producție a drogurilor pe bază de canabis în Ucraina: de la cultivare și prelucrare până la producția deplină” ?
Dacă eu am fost perplex, asta nu înseamnă că alții nu au comentat știrea.
” În contextul în care zilele trecute președintele ucrainean Volodimir Zelenski spunea parlamentarilor săi să legalizeze canabisul medical pe motiv că îi ajută pe ucraineni să depășească „durerea, stresul și trauma războiului”, bănuim acum că cererea sa se bazează pe un studiu efectuat asupra propriei persoane”, scrie cineva.
Bzi.ro comentează:
” Nu putem ști cu exactitate efectele pe care canabisul l-a avut asupra lucidității minții sale, dar de vreme ce acum Zelenski se crede în măsură de a face presiuni pentru a primi o invitație la summitul NATO de luna viitoare, înseamnă doar că nu s-a oprit din consum. Și ținem să menționăm totuși faptul că liderii alianței au declarat deja că se abțin de la comentarii și nu consideră că e momentul pentru a invita Ucraina la întâlnirea lor. Dar Zelenski, erou de poveste, posibil afectat de substanțele consumate, pentru că altă explicație nu am găsit încă pentru debordarea aceasta de încredere, pe personaj principal, de ego masculin toxic, transmite prin intermediul unui consilier prezidențial că nu va participa la summit decât dacă liderii nu vor da dovadă de „curaj”.
Problema legalizării drogurilor este pusă în context european:
” Un episod absolut hilar, pentru că afirmația sa halucinantă are loc în timp ce în interiorul Uniunii Europene au loc mici revolte, ce pot să ia amploare oricând. Și o să-i cadă scaunul de copil răzgâiat ce bate din picior când nu primește ce vrea și când vrea. Reiterăm aici cum Ungaria, de câteva zile încoace, a considerat că ajunge cu mofturile și a pus ea piciorul în prag, nevrând să voteze pentru noile ajutoare suplimentare cerute de Ursula von der Leyen, în valoare de 50 de miliarde de euro, pentru Ucraina. Viktor Orban consideră că înainte de a-și acorda votul, are dreptul să știe unde au fost direcționate ajutoarele precedente. Și pe bună dreptate. Banii contribuabililor europeni practic zboară într-un sac ucrainean fără fund. Pentru ce? Arme, muniție și acum canabis? Oare ce are de gând să mai scoată din joben Volodimir Zelenski?”
Cu cine rimează drogurile ?
Cu armele, evident.
Premierul ucrainean, Denis Şmihal, a declarat că, după înfrângerea rușilor în război, Ucraina ar trebui să devină un centru pentru producția de arme moderne în Europa.
„Securitatea țării noastre după război nu înseamnă doar aderarea la NATO. Înseamnă, în primul rând, armata noastră și complexul nostru militar-industrial. Ucraina trebuie să devină un centru pentru producția de arme moderne în Europa” – a remarcat Şmihal, la şedinţa de guvern de vineri.
Potrivit premierului de la Kiev, Ucraina trece la o nouă structură a industriei de apărare, planificând proiecte comune cu cele mai mari companii din lume. „Acest lucru va include cu siguranță şi localizarea în ceea ce priveşte producția de echipamente și arme. Punem mare accent pe soluțiile și evoluțiile tehnologice moderne” – a menţionat premierul.
Concluzia nu poate fi alta decât că Ucraina va deveni pentru România ceea ce este Mexicul pentru Statele Unite, un izvor de drog și violență.
Mexicul se mută lângă noi.
Peste granița lungă pe care o avem cu sărmanul popor ucrainean vor putea trece ușor și arme și droguri.
Ce se va întâmpla oare cu copiii noștri, în ce lume vor trăi ?
Când suferi, când înduri durerea, stresul și trauma războiului, mergi la biserică, ridici rugăciuni, nu apelezi la drog și nici nu vrei să primești ori să produci mai multe arme.
Din vecini ne vine iadul.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)