Minor prins cu droguri în taxi!

0
  • Acţiune de amploare a poliţiştilor, în acest weekend

În acest weekend, poliţiştii argeşeni au organizat mai multe acţiuni. În cadrul activităților, unul dintre obiective a fost depistarea, atât a conducătorilor auto, care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, cât și a persoanelor care dețin sau consumă substanțe interzise. Astfel, a fost prins într-un taxi, un minor care a încercat să scape de două plicuri cu droguri. Tânărul, în vârstă de 17 ani, a fost arestat preventiv. De la el, oamenii legii au ajuns şi la furnizor. Două tinere au fost, de asemenea, depistate într-un club în timp ce se drogau. Doi şoferi aflaţi sub efectul subtanţelor halucinogene s-au ales cu dosar penal.
În noaptea de 01 spre 02 iulie, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, au tras pe drepta un taxi, aflat în trafic. În maşină erau doi clienţi, un minor de 17, respectiv un tânăr 23 de ani, ambii din Pitești. „La controlul vehiculului, în buzunarul unuia dintre scaune, au fost găsite două plicuri din material plastic, transparente, ce conțineau substanțe susceptibile a fi din categoria substanțelor cu efect psihoactiv, interzise la deținere. În cauză, au fost sesizați reprezentanții Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, care au preluat cercetările și i-au condus pe cei doi la audieri. În urma probatoriului administrat de polițiștii antidrog, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au dispus măsura reținerii față de tânărul de 17 ani, pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 16 din Legea 192/2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, altele decât cele prevăzute de acte normative în vigoare. De asemenea, în urma activităților desfășurate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, a fost identificat și un bărbat de 34 de ani, bănuit că i-ar fi comercializat, ilegal, minorului substanțele cu efect psihoactiv. Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești au dispus măsura reținerii și față de acesta” a transmis IPJ Argeş. Minorul M.A. C., de 17 ani, a ajuns sâmbătă în faţa judecătorilor de la Tribunalul Argeş care au admis cererea procurorilor DIICOT şi au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile

Două tinere se drogau într-un club din Budeasa

În cursul nopții de sâmbătă spre duminică, a fost organizată și desfășurată o acțiune de amploare, cu forțe mărite, pe raza municipiului Pitești și localității Budeasa, pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență, dar și a consumului și deținerii de substanțe interzise. Au acționat în sistem integrat polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, rutieră, ordine publică, economic, arme, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale dar și alte structuri, cum ar fi Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, și jandarmi argeșeni. Au fost verificate cluburile din zona centrală a municipiului Pitești și localitatea Budeasa. Într-un club din Budeasa două tinere au fost prinse în timp ce fumau dintr-un joint. „Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov, împreună cu polițiștii de combatere a criminalității organizate, au depistat două tinere, de 25 de ani, din Pitești, respectiv 22 de ani, din Rătești, asupra cărora a fost găsită o țigaretă confecționată artizanal, arsă parțial, succeptibilă de a conține substanțe cu efect halucinogen. Cele două au fost conduse la sediul poliției, urmând ca cercetările să fie continuate de către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 4 din Legea 143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri”, spun reprezentanţii IPJ Argeş într-un comunicat de presă.

Îşi mărunţise stupefiantele pe ecranul telefonului

Tot sâmbătă, jandarmii argeșeni au depistat, în zona centrală a municipiului Pitești, o persoană de sex masculin, asupra căreia, în urma controlului, a fost găsită o folie, din material plastic, care conținea o substanță purverulentă, de culoare albă și un telefon mobil, pe ecranul căruia era mărunțită o substanță albă, purverulentă, mai spun oamenii legii. Şi de această dată au fost sesizaţi ofiţerii BCCO care au întocmit dosar penal.

La volan, drogaţi

Pe durata acţiunilor, au fost constituite 62 de filtre rutiere pe principalele artere de circulație, au fost legitimate peste 1000 de persoane și au fost verificate 949 de vehicule. Totodată, au fost constate 8 infracțiuni la regimul rutier, aplicate 456 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei, iar ca măsuri complementare, au fost reținute 36 de permise de conducere și retrase 20 de certificate de înmatriculare. În timpul verificărilor asupra şoferilor opriţi în trafic, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au depistat, la Câmpulung, un tânăr de 19 ani, din Lerești, care conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul Drug Test, a ieșit pozitiv.Tânărul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice. De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au depistat, în trafic, pe raza municipiului Curtea de Argeș, un tânăr de 21 de ani, din Corbeni, care conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul Drug Test, a ieșit pozitiv, la mai multe substanţe. La fel ca în primul caz, conducătorul auto a fost dus la spital pentru recoltare de probe biologice care să confirme substanţele. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale fiind dispusă măsura complementară a reținerii permisului de conducere, iar verificările continuă. M.Sandu