Echipa de robotică FTC TehnoZ s-a întors de la Sidney

1

Despre performanțele elevilor din cadrul Colegiului Național Zinca Golescu din echipa de robotică TehnoZ, s-a mai scris. Aceștia au avut rezultate remarcabile la concursuri internaționale. Recent cei mai mici dintre elevi au concurat Asia Pacific Open Champions – First Lego League Challenge din Sydney, unde s-au situat la jumătatea clasamentului din cele 50 de echipe înscrise în competiție. Elevii piteșteni au câștiga experiențe noi și speră ca la anul rezultatele să fie de excepție.
Echipa de robotică – Tehnoz Lightning Bolts – a Colegiului National „Zinca Golescu” din Pitești s-a clasat pe locul 25 din 50 de echipe participante la concursul Asia Pacific Open Champions – First Lego League Challenge, desfășurat la Sydney, în Australia. Anunțul a fost făcut de profesorul coordonator Grațiela Elena Ghiordunescu, cea care îi îndrumă pe membrii celor trei echipe TehnoZ ale colegiului. „Venim acasă cu experiențe noi, cu legături noi cu echipele din toată lumea, formate cu valorile FIRST, și cu încredere că anul următor vom avea rezultate la fel de bune ca anul acesta. Mulțumim sponsorilor pentru sprijinul acordat, care a făcut posibilă această deplasare” – a anunţat aceasta pe pagina de Facebook. O echipă, formată din patru elevi din clasa a șasea și șapte elevi din clasa a VIII-a ai colegiului piteștean, a participat, în perioada 29 iunie – 2 iulie, lacompetiția de robotică programată la Macquarie University din Sydney. Înainte de plecare Graţiela Ghiordunescu vorbea despre performanţele elevilor pe care îi coordonează. „Anul trecut echipa FLL – TehnoZ Ligtning Bolts a participat la concursul internațional din Rio de Janeiro fiind prima participare în afara țării a “tehno-zeilor”. Anul acesta, în aprilie, echipa FTC TehnoZ a participat la concursul din Houston SUA unde au obținut doua trofee la proiectare-design și finaliști de alianță. Acum urmează concursul din Sydney, Australia pentru echipa FLL în perioada 28.iunie-2.iulie”. n
Felicităm echipa FTC TehnoZ şi le dorim mult succes în continuare!
M.Sandu

1 COMENTARIU

  1. Motto:
    “The illiterate of the 21st century will not be those who cannot read and write, but those who cannot learn, unlearn, and relearn. ”
    ― Alvin Toffler

    Iata ca generatia noua, scufundata (la figurat) in smartphoane si retele sociale, nu este o generatie pierduta, ci are chiar momente de stralucire.

    Bravo!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.