102 azile verificate într-o săptămână!

0

Prefectul județului Argeș, Radu Perianu, a susținut ieri o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit despre controalele care au avut loc în cursul săptămânii trecute la centrele de îngrijire a vârstnicilor. Acesta a anunțat că va menține comisia de control, care să verifice periodic activitatea celor 95 de centre care funcționează în Argeș, pe perioada mandatului său. M.Sandu
Pe parcursul săptămânii trecute, în Argeș fost verificate 102 locaţii: centre rezidenţiale, licențiate și nelicențiate, pentru vârstnici, pentru adulţi cu dizabilităţi și pentru copii. Dintre acestea, 95 sunt funcţionale, 7 sunt radiate și nu mai desfăşoară activitatea de ceva timp, 49 sunt centre sunt private, 46 sunt publice. Au fost date amenzi în valoare de 1.975.600 lei. A fost suspendată temporar activitatea a două centre, unul public, unul privat.

”Gândaci pe hol și în bucătărie”, într-un centru public

”Situaţia celui privat: este vorba despre o locaţie unde au fost depistate probleme şi de către inspectorii DSP şi de către ISU. Nu avea autorizaţie sanitară de funcţionare și nici autorizaţie de securitate la incendiu. Era igrasie şi mucegai în grupurile sanitare, băile erau insuficiente pentru numărul de beneficiari, mobilerul era degradat, spălătoria era improvizată într-un beci insalubru. Din toate aceste motive, s-a dispus relocarea celor 16 vârstnici. Ei sunt acum într-un centru care a fost verificat şi corespunde cerinţelor. Centrul public unde s-a dispus măsura suspendării activităţii aparţine DGASPC Argeş şi a fost închis un corp de clădire cu 4 dormitoare. Erau 5 beneficiari care au fost relocaţi, chiar în timpul controlului, într-un alt corp de clădire, tot al DGASPC Argeş. Problemele constatate aici erau legate de condiţiile de viaţă: pereţi degradaţi, calorifere ruginite, mobiler cu un grad avansat de uzură, gândaci pe hol şi în bucătărie. V-am prezentat aceste două situaţii pentru că aici a fost dispusă suspendarea, dar probleme au fost în toate locurile verificate, unele grave, altele mai puţin grave sau remediabile. Unele chiar remediate pe loc! Am decis ca, pe toată durata mandatului meu, să funcţioneze această comisie! Controalele nu se vor opri! Comisia rămâne formată şi va verifica, prin sondaj şi la sesizare”, a spus Radu Perianu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.