Au ucis cu cruzime animale!

0

Doi bărbați au fost reținuți de polițiștii Biroului pentru Protectia Animalelor, miercuri seara. Aceștia sunt acuzați că au omorât un câine și o pisică dând dovadă de cruzime. Din nefericire, pedeapsa prevăzută de lege pentru astfel de cazuri este mică, respectiv de la 3 luni la un an. M.Sandu
Bogdan M., de 35 de ani, din comuna Mozăceni, și-a ucis câinele marți, cu un cuțit. Bărbatul, cunoscut cu probleme psihice, s-a dus apoi și s-a lăudat unor săteni cu atrocitatea comisă, dând detalii groaznice, despre modul cum a luat viața bietului animal. Un localnic a sunat marți seara la 112 și a povestit ce a auzit. Polițiștii s-au deplasat la Mozăceni acolo unde l-au găsit pe bărbat. Omul aruncase cadavrul câinelui pe marginea pârâului din apropierea casei. La audieri, suspectul le-a mărturisit oamenilor legii că el a tăiat câinele dar, în apărarea lui, a susținut că animalul era grav bolnav și l-a ucis ca să-i curme suferința. Chiar dacă ar fi fost așa, eutanasierea animalului putea fi făcută numai de un medic veterinar, după cum prevede legea. ”Din cercetările efectuate, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secției de Poliție Rurală Rociu și al polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Costești, s-a stabilit că în ziua precedentă, de 25 iulie, bărbatul în cauză ar fi ucis, cu un cuțit, câinele din rasă comună pe care îl deținea. Pentru administrarea probatoriului, trupul neînsuflețit al câinelui a fost transportat la D.S.V.S.A. Argeș, în vederea efectuării necropsiei, totodată fiind identificat și ridicat pentru cercetări și obiectul vulnerant”, a transmis IPJ Argeș.

A izbit pisoiul de un copac

Cel de-al doilea bărbat reținut, este Ion I., de 64 de ani, din comuna Umbrărești, judetul Galați. Acesta este cunoscut om al străzii. În timp ce își făcea veacul prin cartierul piteșteam Trivale a omorât un pisoiaș. ”Din cercetările efectuate, s-a stabilit că în cursul zilei de 25 iulie, bărbatul în cauză, în timp ce s-ar fi aflat sub influența alcoolului, pe raza municipiului Pitești, ar fi ucis, prin izbirea de un copac, un pui de pisică în vârstă de aproximativ 3 luni. Trupul neînsuflețit al puiului de pisică a fost identificat la fața locului, cu urme de violență la nivelul capului”, au precizat reprezentanții IPJ Argeș. Se pare că Ion I. a fost văzut când a comis fapta și un trecător a încercat să-l imobilizeze dar autorul a reușit să fugă. Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Secţiei 3 Poliție Pitești, bărbatul a fost depistat în cursul serii.
Miercuri seara cei doi bărbați au fost reținuți. Ei sunt acuzați de săvârșirea infracțiunii de uciderea animalelor, cu intenție, fără drept. Comparativ cu cruzimea de care au dat dovadă cei doi bărbați, legea prevede o pedeapsă mică, mai exact de la 3 luni la un an sau amendă penală. Ieri Bogdan M. a fost eliberat din arest împotriva lui fiind luată măsura arestului preventiv. Procurorii au dispus împotriva bărbatului măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Ion I. a fost dus ieri după-amiază la Judecătoria Pitești cu propunerea arestării preventive.