Alte modificări importante la polițele RCA

0

Polițele RCA achiziționate de șoferii argeșeni vor putea intra în vigoare la maximum 60 de zile din momentul în care au fost încheiate, față de 30 de zile cum este în prezent. S.M.
Măsura este menită să dea șoferilor mai mult timp pentru a își găsi o asigurare potrivită, dar ajută și asigurătorii, care vor putea încheia contracte într-un timp suficient de lung pentru ca piața să poată absorbi o eventuală cerere ridicată.
”Proiectul are în vedere modificarea prevederilor mai vechi prin care este reglementata perioada in care contractul RCA poate intra in valabilitate de la momentul incheierii acestuia.
Prin propunerea de modificare se are în vedere prelungirea cu 30 de zile a termenului prevăzut în prezent astfel încât termenul maxim pentru intrarea în vigoare a contractelor RCA să fie majorat până la 60 de zile de la încheierea contractului” este specificat. Astfel, măsura țintește direct și situația din falimentul Euroins. În data de 8 septembrie, la ora 24, toate polițele încă valide ale Euroins, societate intrată în faliment, vor expira de drept. În acest context, cererea de RCA va crește substanțial. Prin prelungirea termenului de intrare în valabilitate se pot încheia contracte cu mai mult timp înainte de expirare, evitând astfel un blocaj. În prezent, Euroins mai are încă un portofoliu de peste 1,8 milioane de polițe în vigoare, iar, dacă ritmul de expirare și denunțare voluntară se menține, pe 8 septembrie vor mai fi încă în vigoare cel puțin 1,5-1,6 milioane de polițe RCA, adică în jur de 20% din total piață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.