Cocktail de droguri, la un șofer!

0

În urma unui control de rutină, un șofer din Pitești, a fost depistat, marți, în timp ce conducea sub influența drogurilor. Aparatul indica nu una ci trei substanțe psihomotorii, de parcă șoferul consumase un cocktail de droguri înainte de a pleca la drum. Tot marți, un șofer, în vârstă de 19 ani, a fost testat cu DrugTest-ul și aparatul a arătat că este sub influența unui drog. M.Sandu
În ultima vreme acțiunile pentru depistarea șoferilor aflați sub influența drogurilor sau al alcoolului s-au intensificat. Polițiștii au demarat numeroase acțiuni după ce ”Legea Anastasia” a fost promulgată. Oamenii legii le spun șoferilor că vor ajunge la închisoare dacă urcă la volan băuți sau drogați și au ghinionul să provoace un accident. În timpul unei astfel de acțiuni, marți, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești au depistat un tânăr de 19 ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe strada Oțelești din Ștefănești, în timp ce se afla sub influența unor substanțe cu efect psihoactiv. Era ziua în jurul orei 17.00, oră la care, de regulă, traficul este aglomerat. În urma testării cu aparatul DrugTest, rezultatul a indicat prezența a trei astfel de substanțe. Potrivit aparatului, M.I. consumase înainte de a urca la volan metamfetamină , amfetamină și extasy.

Dosare penale

Câteva ore mai târziu, în noaptea de marți spre miercuri, pe la 2,30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Câmpulung l-au depistat pe A.D., un tânăr de 19 ani, din Schitu-Golești, care conducea un autoturism pe strada Alexandru cel Bun, din Câmpulung, drogat. Aparatul DrugTest, indica prezența unei substanțe cu efect psihoactiv. Ca urmare a rezultatelor testării, cei în cauză au fost conduși la unități medicale, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea confirmării prin analize de specialitate a substanțelor.
Pe numele celor doi au fost întocmite dosare penale pentru conducere sub influența substanțelor cu efect psihoactiv, iar dreptul lor de a conduce a fost suspendat.

”Legea Anastasia”

Legea prin care şoferii care se urcă băuţi la volan şi fără permis de conducere să ajungă direct la închisoare, cunoscută şi ca „Legea Anastasia”, denumită astfel în memoria fetiţei de patru ani care a fost ucisă, pe 1 iunie, în faţa casei, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis pe 7 iulie. Astfel, conducătorul auto aflat sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, va fi condamnat la închisoare cu executare, acest lucru eliminând posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.