Patru victorii din patru meciuri la Campionatul European U16

0

Naționala de baschet masculin a România a încheiat fără înfrângere Grupa A de la Campionatul European U16 Divizia B de la Pitești. Tricolorii au trecut luni seară, la limită, de Bosnia și Herțegovina, scor 69-68, într-un meci decis în ultimele secunde.
Partida din Pitești Arena a fost una echilibrată, chiar dacă fiecare formație a reușit să se desprindă la 10 puncte. La pauza confruntării, Bosnia era în avantaj 37-34. Tricolorii au egalat pe tabelă până la final sfertului trei, iar totul avea să se decidă în ultimele 90 de secunde din meci. Bosnia conducea cu 66-60, însă Buboiu cu două libere și Dubuc cu o triplă au relansat meciul. Tot Buboiu de la linia de fault a adus România în avantaj, iar Dubuc și Voiculescu au punctat decisiv. închidea ostilitățile.
Cu 23 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, Melvin Dubuc a fost omul partidei. Codruț Dinu a terminat în double-double, 12 puncte și 12 pase decisive, plus 3 recuperări și 4 intercepții. Andrei Buboiu a adăugat 9 puncte, iar Petru Voiculescu și David-Andrei Brăilescu au marcat fiecare câte 7 puncte. România încheie astfel Grupa A cu un parcurs perfect, iar în sferturile de finală va juca cu ocupanta locului secund din Grupa B. M.D.