Traficantul mergea haotic, dar Drug Testul e negativ!

1

Aflați în patrulare pe DN7, polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu au observant un Volkswagen care circula haotic. Șoferul, un bucureștean, în vârstă de 39 de ani, a fost tras pe dreapta. Avea un comportament ciudat, de parcă era beat și agitat. Oamenii legii au percheziționat mașina. Au găsit mai multe tipuri de droguri ascunse în trusa medicală din portbagaj. Când au verificat, au constatat că bărbatul este sub control judiciar, într-un dosar al DIICOT, pentru trafic de droguri. Atât pe etilotest cât și de drugt test, bucureșteanul era ”curat”. A fost reținut.
”La data de 22 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au depistat, în trafic, pe DN 7, în localitatea Drăganu, un autoturism, condus de bărbatul, de 39 de ani, din București. În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost descoperite droguri de risc și de mare risc, respectiv cantități de cannabis, ecstasy și metonitazene (opioid), ascunse în trusa medicală aflată în portbagaj, precum și instrumente pentru cântărire și porționare (cântar, grinder). Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că bărbatul figura sub măsura controlului judiciar, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest și drugtest, rezultatele fiind negative. Întrucât bărbatul prezenta un comportament specific consumului de substanțe psihoactive, a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice. Cercetările au fost preluate de polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Pitești, iar bărbatul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri”, au transmis ieri reprezentanții IPJ Argeș.

Vineri va primi sentința în alt dosar de trafic de droguri

Mihai S., de 39 de ani, din București conducea un Volkswagen. Conducea haotic și de aceea a fost tras pe dreapta, au pus polițiștii. De altfel nici starea bărbatului nu era în regulă, acesta fiid agitat și cu ochii roșii. Se bănuiește că era drogt cu substanțe ce nu au putut fi detectate de drugtest. De aceea, polițiștii BCCO au insistat să fie dus la spital pentru recoltare de probe de sânge. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore. Mihai S. se află sub control judiciar într-un dosar al DIICOT București , care se judecă la Tribunalul București.
Este judecat pentru trafic de droguri și dosarul se află în pronunțare din luna iunie a acestui an, fiind date mai multe amănâri ale sentinței. Potrivit portalului instanțelor, pronunțarea ar trebui să fie dată vineri pe 25 august.

Aparatele Drugt Test nu depistează substanțele noi!

Întâmplarea vine pe fondul unui scandal la nivel național în urma accidentului din 2 Mai, acolo unde un tânăr, în vârstă de 19 ani, drogat, a intrat cu mașina întrun grup și a omorât doi studenți. Procurorul șef al DIICOT Argeș, Antonia Diaconu a postat pe contul ei de Facebook un mesaj în care arară că legislația ar trebui modificată, pentru că are unele lacune în privința șoferilor drogați. ”Nu mă pronunț pe o anchetă în curs, nu pot și nici nu vreau, pot doar spune că sper ca toți vinovații să fie trimiși în judecată și condamnați. Însă doresc să vorbesc despre o problemă legislativă care mie mi se pare important de rezolvat. Dacă pentru cei ce consumă alcool, etilotestul e suficient pentru a oferi o indicație cu privire la cantitatea consumată și peste 0,40, șoferul este condus la spital pentru recoltare sânge sau i se întocmește dosar penal pentru refuz, în cazul drug testului nu e așa ușor. De ce? Oricât de bun ar fi drugtestul, pe piață apar atât de des droguri noi încât e aproape imposibil să le recunoască pe toate, deh alcoolul e unul. Apoi, trecând peste acest inconvenient, exista posibilitatea să fie rezultate fals pozitive sau și mai grav, fals negative, tocmai din cauza formulării chimice a drogului. În situația de test negativ, textul de lege nu-ți permite să-l conduci pe șofer la sânge sau să constați un refuz de recoltare. Basic, îl vezi ca e high, dar dacă ai test negativ, ce-i faci? Aici, trebuie intervenit și ar fi importante câteva reguli:
1. Să lași polițistului posibilitatea unei așa zise testări clinice – șoferul e letargic, e agitat, are ochii injectați, tremur etc., atunci să poată face teste obișnuite din care să vezi ce reflexe mai are rămase și când îți formezi convingerea că acolo sunt probleme să poți legal să-l conduci la spital și dacă nu vrea, ok, facem un dosar penal.
2. Sa ai polițiști cu experiență, severi și implicați
3. Să existe instituții care să proceseze sângele repede și sa stabilească existența în probele biologice a tipului de drog, rapid pentru ca șoferul să nu stea mult fără permis. ( SML urile județene)”, explică procurorul șef Antonia Diaconu. M.Sandu

1 COMENTARIU

  1. Posibil ca dragutele de testere sa fi fost … fentate.
    De … „parexamplu” la etilotest : in loc sa sufli, tragi aer in piept; aparatul arata ca „fonctioneaza normal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.