Tricolorii mici, în Albania, cu Ignat de la CS Mioveni

0

Și tricolorii mici joacă astăzi un meci oficial, de la ora 19:30, în Albania.
Prinre jucătorii convocați de selecționerul Daniel Pancu la lotul Naționalei U 21 se numără și fundașul central recent adus de CS Mioveni la echipă. Este vorba de Cristian Ignat, fotbalist pe care galben-verzii l-au împrumutat în acest sezon de la Rapid. Ignat este născut la Chișinău, în Moldova, dar are cetățenie română și din 2019 până anul trecut a strâns 15 selecții la Nanționalele U 17, U 19 și U 20. entru CS Mioveni nu este o noutate să aibă un jucătot chemat să joace pentru România U 21. Astfel în ultimii doi ani argeșenii i-au mai avut la lot pe Mihai Lixandru și Vlad Pop și ei fiind jucători împrumutați la Mioveni de la FCSB și FC U Craiova.
După cum se știe, Naţionala României U21, sub comanda selecționerului Daniel Pancu, începe o nouă campanie pentru calificarea la un turneu final continental, EURO U21 din 2025. Pentru aceste preliminarii sunt eligibili toți jucătorii născuți începând cu data de 1 ianuarie 2002. Tricolorii fac parte din Grupa E, alături de Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia. Pe 12 septembrie, România U21 va întâlni Albania, în deplasare. Partida va fi transmisă în direct pe PRO ARENA.
În preliminarii, 52 de naționale Under 21 se vor duela în nouă grupe pentru cele 15 locuri disponibile. În urma tragerii la sorți s-au format 7 grupe de câte 6 echipe și 2 grupe de câte 5. Se califică direct la EURO câștigătoarele celor 9 grupe și cele mai bune 3 echipe clasate pe locul 2 (fără a se lua în calcul rezultatele împotriva echipelor de pe locul șase). Ultimele trei locuri de la turneu vor fi ocupate după un baraj, în dublă manșă, între celelalte 6 echipe de pe locurile secunde. Slovacia, țara gazdă, este calificată direct. Turneul din 2025 va fi al treilea de când s-a decis extinderea la 16 echipe, după ediția din 2021, din Ungaria și Slovenia, și din 2023, din Georgia și România. În Slovacia s-a organizat și EURO U19 din 2022, turneu final la care a fost prezentă și România. S.M.