Azi împlinim 29 de ani de presă!

1

S-au scurs 29 de ani de la prima apariție a cotidianului Curierul zilei, 29 de ani de când fondatorii Marilena Barață și Constantin Neguț au pus bazele ziarului. În toți acești ani au curs râuri de cerneală și din ”penițele” redactorilor au ieșit mii și mii de articole. Din 15 septembrie 1994, când a apărut pe piață primul număr al Curierului zilei, presa din Argeș a devenit mai bogată și mai competitivă! Cu timpul ziarul nostru s-a impus ca un brand și a devenit cel mai puternic din județ.
Astăzi, le mulțumim tuturor cititorilor noștri consecvenți că ne-au rămas fideli, dar și pentru criticile care ne-au fost un imbold în a performa. Le mulțumim tuturor celor care au trecut pragul redacției noastre în calitate de colaboratori, redactori, redactori-șefi sau directori, tuturor celor care au pus suflet în acest ziar.

Primul număr al Curierului zilei a ieșit de sub tipar pe 15 septembrie 1994. Până astăzi au fost tipărite 8586 de ediții. Fondatorii ziarului sunt Marilena Barață -președintele Trustului de Presă Curierul zilei și managerul Constantin Neguț, care la început l-au avut alături pe Gheorghe Smeoreanu.
Primul director al ziarului a fost Gheorghe Smeoreanu și primul redactor-șef Laurențiu Ungureanu. Au mai ocupat funcția de redactor-șef la Curierul zilei: Petre Tănăsoaica, Veronica Dijmărescu, Cristian Cocea ( n.r. director executiv al Direcţiei pentru Cultură Argeş), Emilian Zamfir, Mircea Mărgărit, Andreea Mihai, Cătălin Ciobanu, Elena Iagăr ( n.r. managerul Centrului de Cultură şi Arte Argeş), Anișoara Ștefan.

Pepinieră de jurnaliști

Curierul zilei a fost o pepinieră de redactori. Mulți jurnaliști consacrați și-au început cariera la Curierul zilei. Aici au învățat tainele meseriei de ziarist: Dana Chera ( n.r. fostă Dana Grecu realizator de emisiuni Antena 3, Etno TV și Metropola Tv și prezentator), Robert Turcescu (fost realizator de emisiuni la B1), Christian Sabbagh ( prezentator Kanal D), Cristi Ionică ( corespondent Realitatea TV) și mulți alți jurnaliști cunoscuți din județ, unii dintre ei manageri de publicații. De asemenea au fost colaboratori și au scris pentru Curierul zilei: George Stanca, Ion Cristoiu, Sorin Roșca Stănescu și Adrian Păunescu.

Personalități în redacția noastră

Curierul zilei este cotidianul local care se poate lăuda cu faptul că i-au trecut pragul redacției multe personalități. Au pășit în redacția cotidianului nostru: Radu Vasile ( fost prim-ministru), Călin Popescu Tăriceanu ( fost prim-ministru), Mircea Ciumara (fost ministru al Finanțelor), Mihai Tănăsescu (reprezentantul României la FMI), regretatul antrenor și fotbalist Nicolae Dobrin, Leonard Dorin Doroftei (campion mondial WBA la box), Corneliu Vadim Tudor, Petre Roman ( fost prin-ministru și ministru de Externe), Emil Constantinescu ( fost președinte al României), Nicolae Văcăroiu ( fost premier și președinte al Senatului), Adrian Mihai Cioroianu ( fost ministru al Afacerilor Externe) și mulți alții.

Concursuri cu premii substanțiale

Reamintim cititorilor că redactorii Curierului zilei au organizat cele mai interesante concursuri din presă, cu premii substanțiale. Concursul ” Ba al meu e mai deștept!” era destinat copiilor și a fost lansat în 1999. Era oferit ca premiu un ou din aur. A existat și un concurs ”Poveste de Crăciun”, tot pentru copii. Din 2008 până în 2011, a fost organizat concursul de frumusețe ”Regina Piteștiului”. ” Bărbatul fatal”, ”Cea mai șarmantă femeie din Argeș”, ”Cea mai frumoasă secretară”, ”Cea mai frumoasă poveste de dragoste” sunt alte concursuri renumite. ”Ziarul de aur” și ”Zarurile de aur” sunt de asemenea concursuri cu premii însemnate oferite de publicația noastră. Cel mai mare premiu oferit vreodată de un ziar local la un concurs a fost în decembrie 1996 când Curierul zilei a pus în joc o Dacia Nova și zece premii a câte 100.000 lei.

”Oameni care ajută oameni”

Acțiunea umanitară ”Oameni care ajută oameni” inițiată de Marilena Barață, președinta Trustului de Presă Curierul zilei, a fost singura de acest gen din țară, susținută de un trust de presă. Marilena Barață a dus campania la nivel național și a rezolvat prin intermediul emisiunii, ce se difuza pe postul de televiziune OTV, sute de cazuri. În doi ani de emisiune ”Oameni care ajută oameni” a reușit să strângă mai mult de 2.270.000 euro, bani ce au contribuit la salvarea vieților unor oameni aflați în suferință. În acest timp au fost ajutați peste 20.000 de oameni să lupte pentru viață. ”Oameni care ajută oameni” reprezintă o premieră națională și un record național, prin suma de bani strânsă pe minut, care nu a mai fost depășit de nimeni altcineva.

”Salvați inimile argeșenilor”

Campania ” Salvați inimile argeșenilor” a fost inițiată și susținută permanent de Constantin Neguț, managerul cotidiantului Curierul zilei și a stat la baza achiziționării angiografului din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. Aceasta s-a desfășurat în perioada 5 aprilie 2013-15 mai 2014. A constat în publicarea de articole, știri, interviuri care vorbeau de necesitatea achiziționării aparatului. Au fost organizate două spectacole unul de teatru-Căsătoria, de N.V. Gogol, altul de balet-Spărgătorul de nuci, de P.I. Ceaikovski, iar banii obținuți din vânzarea biletelor au fost donați. S-au strâns 23.000 euro, de la Guvern au venit 3.240.000 lei, de la Consiliul Județean 324.000 lei, iar Primăria Pitești a contribuit cu 70.000 euro. Toată suma a fost folosită pentru achiziția aparatului și amenajarea spațiului unde funcționează.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.