Patron reţinut, că şi-a bătut soţia şi socrul!

0
0



Dintr-o familie fericită şi fără griji, doi soţi din comuna Dobreşti au devenit cei mai mari duşmani. Ion A de 51 de ani, a intentat divorţ acuzându-şi partenera de viaţă de infidelitate. Au urmat certuri şi scandaluri iar cei doi s-au războit în instanţă, unde femeia a obţinut un ordin de protecţie. Totul a culminat luni, când bărbatul a fost obligat să îşi părăsească locuinţa şi furios, a bătut-o şi pe fosta soţie şi pe tatăl acesteia. Bărbatul a ajuns în arestul IPJ Argeş fiind acuzat de încălcarea ordinului de protecţie şi de violenţă în familie.


Ion A de 51 de ani şi soţia lui Elena A în vârstă de 48 de ani, au fost căsătoriţi aproximativ 20 de ani şi au împreună copii majori. Cei doi aveau o situaţie materială bună, fiind patronii unui magazin construit chiar în curtea locuinţei lor. Anul trecut, bărbatul a început să îşi bănuiască soţia de infidelitate. Convins că aceasta îl înşeală cu un preot a intentat divorţ dar a pornit şi un adevărat război împotriva femeii pe care o acuza că i-a cheltuit banii cu iubitul. Dosarul de divorţ a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Topoloveni în noiembrie anul trecut. Se spune că bărbatul a dat-o afară din casă ameninţînd-o cu moartea. De frică, Elena A a plecat dar a cerut în instanţă ordin de protecţie. Judecătoria Topoloveni i-a admis cererea femeii în luna ianuarie a anului trecut, a dispus evacuarea din imobil a bărbatului şi reintegrarea Elenei A în locuinţa cu pricina.
Ordin de protecţie emis de instanţă
“Admite cererea precizată formulată de reclamanta AER în contradictoriu cu pârâtul A.I.. Emite ordinul de protecţie pe o perioadă de 6 luni, începând cu data pronunţării prezentei sentinţe, prin care dispune următoarele măsuri: – evacuarea temporară a pârâtului din locuinţa părţilor, situată în (…); – reintegrarea victimei AER în locuinţa (…); – obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 150 m faţă de victima AER şi faţă de părinţii acesteia M. C. şi M.G.; – interzicerea pârâtului a oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu victima AER. (…) atrage atenţia pârâtului A I că, încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie, constituie infracţiune, conform art 32 alin. 1 din Legea nr. 217/2003. (…) fixează ca măsură de control a respectării ordinului de protecţie, verificări periodice şi/sau spontane privind locul în care se află pârâtul AI . Executorie, fără somaţie. Dispune comunicarea copiei dispozitivului prezentei hotărâri de îndată structurilor Poliţiei Române în a căror rază teritorială se află locuinţa victimei şi domiciliul agresorului…” se precizează în sentinţa data de Judecătoria Topoloveni pe data de 16 ianuarie 2019.
Soţul obligat să părăsească locuinţa
Potrivit deciziei, femeia ar fi trebuit să se întoarcă acasă iar bărbatul să plece. Acesta nu a părăsit locuinţa motivând că el trebuie să meargă zilnic la magazin pentru a-şi continua actrivitatea prin care îşi asigura veniturile. Femeia a depus la intranţă o cerere de punere în executare a sentinţei prin care ar fi trebuit să se întoarcă în locuinţa în care a trăit zeci de ani. Pe data de 17 februarie instanţa i-a admis cererea stabilind “autorizează creditoarea să treacă la executarea silită a obligaţiei, conform titlului executoriu. Fără cale de atac”. Nici de această dată Elena A nu reuşeşte să îl convingă pe bărbat să accepte sentinţa, din acest motiv depunând o nouă cerere de executare silită. Pe data de 20 martie a fost admisă şi cea de a doua cerere, de această dată fiind desemnat un executor judecătoresc, prin care să fie pusă în executare sentinţa.
Bărbatul s-a răzbunat!
Luni, a fost pusă în executare sentinţa, femeia a fost reintegată în gospodăria în care a locuit alături de soţ, bărbatul fiind evacuat. În momentul punerii în executare, oamenii legii şi executorul au stat de vorbă cu toţi cei implicaţi, de faţă fiind şi tatăl femeii. Nu părea că urmează să izbucnească vreun conflict. Se pare că după ce totul s-a încheiat bărbatul s-a întors. „Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 25 mai a.c., bărbatul ar fi agresat pe soția sa și pe tatăl acesteia, încălcând restricțiile stabilite prin ordinul de protecție, emis de către Judecătoria Topoloveni în ianuarie. După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de luare a unei măsuri preventive” , a precizat Mădălina Epure, purtător de cuvânt al IPJ Argeş.
Bărbatul este acuzat de încălcarea ordinului de protecţie şi violenţă în familie. După o noapte petrecută în arest, Ion A. a fost dus la Parchet acolo unde s-a dispus împotriva lui măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.