Vor să înceapă sezonul cu victorie

0
  • FC Argeș Basketball – CSM Petrolul Ploiești, mâine, ora 18.00, FRB TV

Echipa de baschet masculin a Piteștiului va disputa în acest week-end primul meci oficial din noua ediție de campionat. FC Argeș Basketball va întâlni sâmbătă, de la ora 18.00, la Sala Polivalentă Pitești Arena, pe CSM Petrolul Ploiești, un adversar incomod.
Piteștenii nu au un moral prea bun înaintea acestei întâlniri, alb-violeții ratând calificarea în Final 8-ul Cupei României după ce au pierdut confruntarea cu Rapid București(57-62) și au câștigat disputa cu CSM Târgu Jiu la o diferență de opt puncte(88-80), insuficient însă pentru a merge mai departe. Ploieștenii sunt pe cai mari după ce au reușit să obțină biletele la turneul final al Cupei României. Prahovenii au câștigat Grupa D, CSM Petrolul reușind să se impună în confruntările cu SCM Timișoara(70-67) și SCM U Craiova(72-70). Argeșenii vor aborda această ediție de campionat cu un lot schimbat complet față de cel din sezonul precedent, dar și cu un nou tehnician, sârbul Nemanja Vidic înlocuindu-l pe compatriotul său Milan Mitrovic. Piteștenii l-au pierdut în această vară pe Mihai măciucă, baschetbalist care a semnat cu campioana U BT Cluj. Tehnicianul grupării din Trivale speră să înceapă cu dreptul campionatul și le cere jucătorilor săi să dea totul pe teren pentru a obține victoria.
Programul primei etape a Ligii Naționale de Baschet Masculin
În acest week-end-ul va începe noul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin. La startul acestei ediții vor fi 18 echipe. Federația Română de Baschet a anunțat programul primei runde. Toate jocurile vor fi transmise, în direct, pe FRB TV.
Iată care este programul rundei inaugurale:
Vineri, 22 septembrie
• SCM Timișoara – CSM Galați – ora 19:45
Sâmbătă, 23 septembrie
• CS Rapid București – CSM Corona Brașov – ora 18:00
• CSM Constanța – CSM Târgu Mureș – ora 18:00
• FC Argeș Basketball – CSM Petrolul Ploiești – ora 18:00
• CS Dinamo București – CSM Târgu Jiu – ora 18:30
Duminică, 24 septembrie
• CSO Voluntari – ABC Laguna București – ora 18:30
Luni, 25 septembrie
• BC CSU Sibiu – CS Vâlcea 1924 – ora 19:00
Conform unui anunț făcut de CSM Focșani, duelul dintre formația lui Mihai Petruț și SCM U Craiova, care trebuia să aibă loc în 23 septembrie, a fost amânat. De asemenea, U-BT Cluj-Napoca și CSM Oradea vor sta în prima etapă a LNBM. M.D.