Concurs național de dans, la Pitești

0

Sâmbătă și duminică a avut loc la Pitești, cea de a VI-a ediție a Concursul Național de Dans Romanian Dance Fest 2023. Concurenții s-au întrecut la mai multe genuri de dans. M.S.
Primăria Muncipiului Pitești și Consiliul Local, prin Centrul Cultural Pitești, în parteneriat cu Agenția Națională pentru Sport și Federația Română de Dans Sportiv, au organizat Concursul Național de Dans Romanian Dance Fest 2023, sâmbătă, 30 septembrie, și duminică, 1 octombrie, la Sala Sporturilor din Pitești. Evenimentul, aflat la cea de-a IV-a ediție, a reunit participanți de la toate cluburile de dans din țară.
Concursul, la care s-au înscris aproximativ 400 de dansatori de la cluburi de profil din țară, s-a desfășurat după următorul program:
Sâmbătă, 30 septembrie, între orele 09:00 și 21:00: Campionatele Naționale de salsa, bachiata, carribean show.
Duminică, 1 octombrie, între orele 10:00 și 16:00: Dans clasic/contemporan, latino show, salsa, bachata, carribean show, acrodance, majorete, dans de caracter, mtv comercial, show dance, open, urban-street, dans modern, cabaret/musical, gimnastică.
Coordonatorul consursului Alfred Schieb, coregraf și arbitru internațional de dans sportive, a trasmis că din juriu a făcut parte și o pereche de dansatori profesioniști din Spania, <Tamara & Candido>. Cei doi au susținut și un show demonstrativ.