Prins la vamă și reținut!

1

Un tânăr, în vârstă de 21 de ani, din comuna Rătești, care se întorcea în țară din străinătate, nu a avut bucuria de a-i revedea pe cei dragi. Acesta a fost reținut la Vama Nădlac imediat cum a intrat pe teritoriul Românei, fiind căutat de polițiștii piteșteni după ce împreună cu un complice a furat o remorcă încărcată cu anvelope, provocând un prejudiciu de peste 100.000 euro. M.Sandu
Furtul a avut loc în noaptea de de 10 spre 11 septembrie 2022. Marian C., de 21 de ani, împreună cu Alexandru C., de 37 de ani, din comuna Crângurile, județul Dâmbovița, au văzut o semiremorcă parcată într-o alveolă de pe DN 65 B, drumul care făce legătura între Pitești și Slatina. Era plină cu anvelope, în valoare de peste 100.000 euro. Au montat plăcuțe false la un autocamion, au atașat remorca și au furat-o. La câteva zile de la comiterea furtului, oamenii legii au descoperit autocamionul la Suceava, dar nu mai avea semiromorca, iar de anvelope nici vorbă! Se bănuiește ce cei doi inculpați au dus încărcătura în străinătate unde au vândut-o.

Arestat în Belgia

La începutul lunii ianuarie, din acest an, a fost prins Alexandru C . Acesta a fost arestat preventiv și în iunie 2023 a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu executare, pentru furt calificat și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat. În plus, instanța îl obligă pe bărbat la plata prejudiciului în valoare de 113.000 euro. Atunci când a fost arestat preventiv Alexandru C., polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș (SIC) au stabilit că acesta a comis fapta împreună cu Marian C., de 21 de ani din comuna Rătești. În timpul cercetărilor, tânărul părăsise țara și se fusese arestat în Belgia, tot pentru furt. Anchetatorii au disjuns dorarul și au emis pe numele lui Marian C. un mandat de aducere fiind dat în consemn la vamă. Vineri, Marian C a fost depistat la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2. A fost reținut și pentru a fi adus la Pitești a fost preluat de polițiștii din județele Arad, Hunedoara, Sibiu, Vâlcea, care l-au transportat pe teritorul județelor lor până la graniță și l-au predat altui echipaj până când a ajuns la limita cu județul Argeș unde a fost luat de ofițerii SIC Argeș. Marian C. a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore. Tânărul a mai fost condamnat în 2022, de Judecătoria Topoloveni pentru conducerea unui auotvehicul fără a deține permis de conducere, faptă comisă pe vremea când era minor, la măsura educativă a supravegherii pe o perioadă de 6 luni.
În mai 2025 el a scăpat de pedeapsa penală într-un alt dosar de conducere fără permis și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, pentru că a intervenit prescripția faptei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.