A început construcția de 4 milioane Euro la Penitenciar

0

De câteva zile au început lucrările de construcție pentru amenajarea celor 190 de locuri de cazare la standarde europene în localitatea Micești, locație care ține de Penitenciarul Mioveni. S.M.
Ansamblul de dormitoare deținuți de la Gospodăria Agrozootehnică Micești a început astfel să prindă viață, iar în 12 luni și 27 de zile rămase, Penitenciarul Mioveni va avea 3 clădiri de cazare la standarde europene, precum și alte spații pentru diferite scopuri, cum ar fi: posturi de control, sala de mese, foișoarele de supraveghere, terenurile de sport, dispecerat, sala oficialităților și altele. Momentan se desfășoară prima etapă a lucrărilor, care implică demolarea construcțiilor existente.
Contractul în valoare de 4 milioane de euro, fără TVA, pentru construirea unui nou penitenciar la Gospodăria Agrozootehnică (GAZ) – Micești a fost semnat la începutul lunii august, iar poiectul de investiții intitulat „Ansamblul Dormitoare Deținuți – Gospodăria Agrozootehnică Micești”, parte a Planului de Acțiune 2020-2025 este aprobat de Guvern prin intermediul unui Memorandum pe 16.11.2020 și are termen de finalizare decembrie 2024. Lucrările sunt finanțate din 3 surse: bugetul de stat, Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 și împrumutul rambursabil de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. La Penitenciarul Mioveni sunt în jur de 680 de persoane incarcerate, pe o capacitate legală de 484 și un numar de 736 de paturi instalate, existând un indice de supraaglomerare de peste 140%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.