Se filma când îi înjura pe polițiști

1
  • Tupeu de ”șmecher pe bune”!

Supărat că a fost amendat de un agent de poliție, un bărbat din Mioveni, a făcut circ în fața sediului Poliției Mioveni acolo unde, a transmis, în direct, pe Facebook, când îi înjura și îi amenința de oamenii legii. Afirmând că el este ”șmecher pe bune” și nu se teme de nimeni acesta a zic că ” îl leagă pe agentul de poliție de piciorul drept și îl plimbă tot orașul”. Bărbatul a fost condamnat pentru ultraj. M.Sandu
Totul a început după ce în noiembrie 2021, bărbatul, din Mioveni a fost amendat de către un agent din cadrul Poliției Ștefănești întrucât consuma băuturi alcoolice în incinta stației peco OMV și refuza să părăsească stația peco la cererea angajatului. Mai mult, era predispus la scandal. Dacă imediat după incident nu s-a întâmplat nimic, pe data de 8 ianuarie fiind beat criță, bărbatul a răbufnit. Nu oricum, în public! ”În seara zilei de 08.01.2022, inculpatul în timp ce se afla în fața sediului Poliției Orașului Mioveni, în loc public, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a inițiat o transmisiune audio-video, în direct, pe rețeaua de socializare facebook, folosind telefonul mobil personal, de pe contul său, cont accesibil oricărei persoane, și a început să adreseze o serie de injurii și cuvinte vulgare la adresa organelor de poliție din cadrul structurii de poliție, dar și a instituției. Inculpatul s-a poziționat lângă sediul Poliției Orașului Mioveni și a început să adreseze o serie de injurii și cuvinte vulgare la adresa poliției, exemplificând în acest sens următoarele: ,,Mă p.. pe toată poliţia asta d-aci din faţă, le iau maşinile în …mă p… pe toată poliţia asta de la Mioveni, mă p… pe ei; ei vor să mă pitescă, să alea. Să moară familia mea, mă p.. pe rasa şi pe morţii şi pe familia lor…. Eu dacă zic că nu suport garda, nu suport garda. Eu stau şi stau unde vrea … meu, s-au mutat milogii ăştia în spatele blocului meu (inculpatul se referă la subunitatea de poliţie din Mioveni, pe care, de altfel, o filmează în timp ce proferează injuriile la adresa acesteia. După un timp, inculpatul a ajuns la domiciliul său, aflat în apropierea sediului poliției, continuând transmisiunea în direct, și a avut aceeași atitudine prin clipul video efectuat”, reiese din rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești.

”Are zilele numărate”

Acesta a mers acasă, locuind în apropiere și de acolo a continuat transmisiunea plină de injurii, de acestă data amintindu-și de agentul care l-a amendat. ”…inculpatul a început să exercite verbal o serie de injurii și amenințări cu acte de violență fizică la adresa agentului de poliție afirmând că dacă îl întâlnește pe stradă îl lovește cu piatra sau cu pumnul, că îl mardește, arătând pumnul, continuând cu injurii și cuvinte vulgare la adresa familiei persoanei vătămate. În același context, inculpatul a mai amenințat că îl leagă pe agentul de poliție de piciorul drept și ,,îl plimbă tot orașul,, că are zilele numărate și că îl prinde pe stradă și îi dă lui, întrucât nu îi este frică de el.În timpul clipului, inculpatul a arătat un obiect ce părea a fi un par despre care a afirmat, în contextul injuriilor și amenințărilor, că îl are pentru a-l folosi asupra organelor de poliție, solicitând prin acel live ca acestea să vină la locuința sa” , se mai precizează în document.
După un timp, bărbatul a șters clipul video de pe contul său de Facebook dar fusese văzut de multe persoane inclusiv de polițiști.

Condamnat cu suspendare

Pe numele bărbatului a fost întocmit doar penal pentru ultraj. În februarie 2022, când a fost chemat la Parchetul Judecătoriei Pitești pentru a da declarații, inculpatul a avut o atitudine sfidătoare la adresa organelor de poliție, jandarmerie, dar și a organelor de urmărire penală cărora le-a adresat injurii și cuvinte jignitoare. Nu s-a potolit nici atunci. „Inculpatul a mers la un local din apropierea sediului Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești unde a inițiat o transmisiune live pe facebook, folosind telefonul mobil, în care apărea consumând băuturi alcoolice, și a început să adreseze injurii organelor de poliție și de jandarmerie, dar și persoanei vătămate în legătură cu dosarul penal și cu privire la chemarea sa la sediul unității de parchet”, se mai arată în dosar. Pe data de 11 octombrie, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Pitești la 7 luni închisoare, cu suspendare. Are un termen de supraveghere de 2 ani și are interdicția de a se apropia la mai mult de 50 de metri de agentul de poliție. Bărbatul este obligat să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.