La 16 ani, arestat pentru ultraj!

0

La vârsta de 16 ani, un minor din comuna Lunca Corbului, a fost arestat preventiv din cauza agresivității de care a dat dovadă față de un jandarm. Minorul, cu un trecut violent, era în arest la domiciliu într-un alt dosar penal în care este judecat. Acesta se afla la Judecătoria Pitești când a avut loc incidentul. 
Adolescentul are 16 ani, este originar din Dâmbovița, dar locuiește fără forme legale în comuna Lunca Corbului. Nu prea i-a plăcut școala având numai 5 clase, dar este foarte activ în zona infracționalității. Dovadă stau dosarele penale întocmite pe numele lui, fiind deja la alt treilea, toate pe violență. În luna mai a acestui an, a fost trimis în judecată într-un dosar de loviri și alte violențe, sub măsura controlului judiciar. El și tatăl lui au bătut un bărbat. În luna august, a încălcat obligațiile impuse și în luna august Judecătoria Pitești a dispus înlocuirea controlului judiciar cu arestul la domiciliu. În aceeași lună, minorul a mai fost trimis în judecată într-un dosar de distrugere. La scurt timp, primul dosar, cel de loviri și alte violențe, a trecut de camera preliminară și măsura a fost menținută. Magistrații au hotărât că minorul poate fi judecat după ce s-a stabilit că a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

A fost evacuat din sala de judecată

Joi, puștanul a trebuit să se prezinte la Judecătoria Pitești unde se judeca verificarea măsurii de arest la domiciliu. Magistrații au hotărât să mențină măsura, pentru a se asigura în acest fel că incupatul nu va mai comite alte infracțiuni. Se spune că în timp ce era în sala de judecată, a avut un comportament complet deplasat față de complet. Judecătorul a cerut ca adolescentul să fie evacuat din sală. Doi jandarmi, care asigură măsurile de ordine la instanță, au vrut să-l ducă afară. După ce l-au scos din sală, minorul a început să-i îmbrâncească opunând rezistență. În timp ce era dus către ieșire l-a lovit cu pumnul în față pe unul dintre jandarmi. Astfel, s-a ales cu cel de-al treila dosar. Minorul a fost dus la audieri iar pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. Vineri a fost reținut pe bază de ordonanță și sâmbătă a fost prezentat Judecătorei Pitești cu propunerea de arestare preventive.
Magistrații au admis cererea și au emis pe numele băiatului un mandat pentru 30 de zile. Sentința nu este definitivă. Imediat după ce a aflat decizia, minorul, reprezentat de un avocat din oficiu, a depus contestație dar va rămâe în arest până când se va judeca. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.