A spart o casă și a furat miere și nuci!

0

Un piteștean a fost condamnat de Judecătoria Pitești după ce a spart casa unui vecin și i-a furat o lădiță cu borcane de miere și mai multe nuci. Bărbatul a recunoscut faptele și a primit o pedeapsă cu suspendare. Pe lângă condamnare va trebui să plătească 2.000 de lei pe bunurile furate, cu toate că, el a obținut pe ele o sumă infimă, cam de 16 ori mai puțin!
Furtul a fost comis în luna mai 2019. Bărbatul a mers la o casă din Pitești, de pe strada unde locuiește, știind că proprietarii o folosesc doar ca reședință, a forțat ușa de la intrare și a furat din cămară un vas plin cu nuci și o lădiță în care erau mai multe borcane cu miere. A lăsat ușa deschisă și așa a fost găsită de proprietari, în aceeași zi. La o primă vedere oamenii nu și-au dat seama că lispește ceva, constatând abia ulterior ce a fost furat. Aceștia s-au constituit parte civilă în proces cu suma de 2.000 de lei. Autorul furtului a fost identificat pe baza amprentelor lăsate la locul faptei. În fața anchetatorilor, făptașul a recunoscut totul. A spus că după ce a sustras produsele s-a dus în Piața Ceair unde le-a vândut pentru suma de 120 de lei. Acesta a comis fapta în timp ce era judecat într-un alt dosar pentru conducere fără permis și refuz de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În 2021 a fost condamnat cu suspendare în acel dosar. În urmă cu câteva zile a primit sentința și în dosarul de furt. În mod normal, ar fi trebuit anulată suspendarea și în cel de-al doilea doar ar fi trebuit să fie condamnat cu executare. Judecătorii au constatat însă, că furtul a fost comis cu mult înainte de a fi dată sentința în dosarul de conducere fără permis. Mai mult, pedeapsa era mai mică de 3 ani și de aceea, s-a dispus contopirea lor, fiind stabilită pedeapsa de un an și 10 luni, cu suspendare. Inculpatul are o perioadă de supraveghere de 4 ani.
Judecătorii au admis cererea păgubașilor și piteșteanul este obligat să le plătească 2.000 de lei pentru bunurile furate. Sentința nu este definitivă putând fi atacată cu apel. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.