Primarul Georgescu, încă 30 de zile de arest!

0

Ieri, la Tribunalul Argeș s-a judecat cererea depusă de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Pitești privind prelungirea arestului preventiv pentru primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu. Instanța a admis cererea și a emis pe numele edilului un nou mandat pentru 30 de zile.
Arestat preventiv, pe 5 octombrie, la cererea procurorilor DNA-Serviciul Teritorial Pitești, primarul Ion Georgescu a sperat că va scăpa și măsura îi va fi înlocuită.
Chiar a depus o cerere, în cursul lunii, prin care solicita să fie plasat în arest la domiciliu. I-a fost respinsă. Ieri, nu numai că nu a obținut o măsură mai blândă, dar i s-a și prelungit cea privind arestul.
Asta după ce procurorii DNA au depus la Tribunalul Argeș o cerere de prelungire și aceasta a fost admisă de magistrați. ”…admite propunerea de prelungire a arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie -Serviciul Teritorial Piteşti.
În baza art. 234 C.proc.pen. şi art. 236 C.proc.pen. rap. la art. 223 alin. 2 C.proc. pen. prelungeşte măsura arestării preventive dispuse prin încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş din data de 05.10.2023 faţă de inculpatul GEORGESCU ION, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 04.11.2023 până la data de 03.12.2023, inclusiv”, se precizează în hotărârea dată ieri de magitrați.
Decizia nu este definitivă ci cu drept de apel. Reamintim că primarul orașului Mioveni a fost arestat după ce împotriva lui a fost depus un denunț. Potrivit referatului întocmit de procurori, edilul ar fi pretins o mită de 30.000 de euro din care a primit o parte, respectiv 10.000 de euro, pentru a facilita angajarea unui medic chirurg la Spitalul Orășenesc Mioveni. Nu a putut să obțină angajarea și a restituit cei 10.000 de euro, moment în care procurorii au organizat flagrantul delict. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.