Pendiuc rămâne în închisoare

1

Veste tristă pentru fostul primar Tudor Pendiuc. Judecătoria Pitești i-a respins cererea eliberării condiționate. Mai mult de atât, magistrații spun că acesta ar îndeplini termenul legal de eliberare abia în mai 2024. Asta înseamnă că fostul edil al Piteștiului ar mai avea de stat în penitenciar aproximativ 7 luni. Decizia l-a nemulțumit pe Tudor Pendiuc care a contestat hotărârea.
Fost primar a depus cererea de liberare condiționată pe 2 octombrie, dată la care a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Pitești. Pe data de 17 octombrie când s-a judecat primul termen, instanța a dat o amânare după ce au fost cerute la Penitenciarul Mioveni mai multe relații. ”ÎIncuviinţează cererea formulată de apărătorul petentului, sens în care se emite adresă la locul de detenție pentru a comunica următoarele relații: în executarea cărui mandat se află petentul deținut, data încarcerării, câte zile a executat până în prezent, dacă a fost folosit la muncă, iar în caz afirmativ câte zile au fost câștigate ca urmare a muncii prestate, dacă a fost luat în discuție de către Comisia de propuneri pentru liberare condiționată, comportamentul petentului pe perioada detenției și o copie de pe mandatul în executarea căruia se află”, după cum reiese din minuta ședinței de judecată. Judecătoria Piteşti a respins miercuri, ca neîntemeiată, cererea.
”Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat TP, … deţinut în Penitenciarul Mioveni. În temeiul art. 587 alin. (2) C. proc. pen. fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită la data de 20.05.2024. În baza art. 275 alin. (2) C. pr. pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată către stat. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea copiei minute”, este decizia instanței. Tudor Pendiuc a depus contestație. M.Sandu

1 COMENTARIU

  1. A scapat el Cioaca din inchisoare pentru omor (desi nu recunoaste fapta),
    darmite Pendiuc pentru o shpaga de un apartament in Bucuresti?

    Sa vedem cat de tare se tin judecatorii (cei de la contestatie), caci Pendiuc e in stare sa isi puna cenusa in cap ca sa iasa mai devreme.

    P.S.
    Ce a ajuns justitia din Romania:
    in prima instanta un infractor ca Pendiuc primeste 8 ani cu executare, apoi la recurs primeste 4 ani, iar dupa 1 an si jumatate ar putea iesi (Pendiuc a mai facut 9 luni de arest preventiv).
    De la 8 ani in prima instanta la 1 an si jumatate efectuat… bun exemplu de dat celor care vor sa faca la fel!
    Doar sa aiba grija sa fure in jurul varstei de 55 de ani, caci pana ajung la inchisoare implinesc 60 si pot iesi mai repede…
    Sau poate au noroc sa se prescrie faptele si scapa basma curata…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.