Adolescent drogat la volan, urmărit de polițiști!

0

O urmărire ce s-a derulat pe raza a două comune a avut loc în noaptea de duminică spre luni pe DN 73. Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung, aflați la Mihăești au vrut să tragă pe dreapta, pentru verificări, un Logan în care erau mai multe persoane. În loc să oprească, șoferul a accelerat. A fost urmărit de echipaj și prins în satul Lăzărești, din comuna Schitu Golești. Tânărul de la volan are 17 ani și nu posedă permis, în plus, după ce a fost testat, aparatul Drug Test indica prezența a trei substanțe psihoactive. Pentru a se confirma dacă adolescentul era drogat a fost dus la spital pentru recoltare de probe de sânge și urină. M.Sandu
Oamenii legii erau în cadrul unei acțiuni, pe DN 73, în comuna Mihăești și au văzut apropiindu-se un Logan. Au vrut să-l oprească pentru un control de rutină. Au observat că la volan este un tânăr și în mașină se mai află și alte personae. În loc să oprească șoferul a demarat în trombă reușind să se distanțeze de locul unde era echipajul. Oamenii legii au pornit în urmărirea lui. Șoferul gonea pe DN 73 și când a ajuns în satul Lăzărești, după o urmărire a de aproximativ 10 kilometri s-a dus către izlazul communal. Polițiștii, care între timp reușiseră să recupereze din distanță, l-au somat de mai multe ori să oprească. În urma somațiilor conducătorul auto a oprit în zona islazului comunal . ”În autoturism se aflau, ca pasageri, patru tineri (două fete și doi băieți), cu vârste cuprinse între 17 și 24 de ani. Polițiștii l-au identificat pe conducătorul auto ca fiind un tânăr de 17 ani, din Mihăești, care nu posedă permis de conducere. De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge și urină, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș.

În Logan se afla și proprietarul

Tânărul de la volan era pozitiv nu la unul ci la trei droguri. Având în vedere starea lui dar și lipsa experienței la volan, adolescentul pusese în pericol viața celor aflați în mașină cu el, pe timpul urmăririi. În timpul cercetărilor, oamenii legii au stabilit că mașina îi aparținea tânărului de 24 de ani care se afla în mașină.. alături de adolescentul de la volan. Acesta îi încredințase autoturismul să-l conducă deși știa că nu posedă permis, fiind minor. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis de conducere și sub influența unor substanțe psihoactive, precum și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se cunoaște că nu deține permis de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.