Minori condamnați după ce s-au înjunghiat!

0

O încăierare între două grupuri de minori, din aprilie 2022, a avut urmări grave când doi dintre participanții la scandal au ajuns la spital înjunghiați. Unul dintre cei răniți a fost înjunghiat în spate iar medicii au stabilit că i-a fost atins un plămân și viața lui a fost pusă în pericol. Curtea de Apel Pitești a dat ieri sentința definitivă și numai unul din trei inculpați va trebui să execute pedeapsa în penitenciar. Ceilalți doi au fost condamnați la măsura educativă a supravegherii pe o durată de 6 luni. M.Sandu
Scandalul a avut loc în aprilie 2022, pe strada Exercițiu, din Pitești. Doi dintre participanți s-au certat mai întâi în mediul online și apoi au stabilit o întâlnire pentru a-și regla conturile. La întâlnire au participat două găști de minori și au fost trimiși în judecată trei dintre dintre aceștia, ceilați 5 fiind audiați ca martori, între ei și 3 fete. Scandalul a avut loc între piteştenii Alexandru Valentin R. de 18 ani şi Costi Lucian C., de 17 ani, și cu bucureştenii Flavius C., de 16 ani, care de o vreme stătea la rude în Piteşti, Gheorghe Andrei A., de 16 ani şi Alexandru M, tot de 16 ani, ultimii doi venind special din Capitală pentru întâlnirea stabilită. Cei doi piteşteni erau elevi la Liceul Tehnologic „Dimitrie Dima” din Pitești, iar întâlnirea a fost special aranjată după ce bucureşteanul Flavius C. s-a certat cu Alexandru Valentin R. Minorul Flavius C., s-a înarmat cu un cuţit de bucătărie, luat de la rudele sale, arma cu care a ajuns să fie rănit grav. Când s-au aflat față în față, tinerii s-au jignit şi şi-au adresat cuvinte dure, ajungându-se la bătaie. Anchetatorii au stabilit că Flavius C. a scos cuţitul, numai că, nu a apucat să-l folosească din cauză că i-a căzut. Arma a ajuns în mâinile lui Costi Lucian C . iar acesta l-a tăiat la braţ pe Flavius C. provocându-i o rană serioasă. În învălmăşeala produsă cuţitul a căzut din nou. A ajuns în mâinile lui Gheorghe Andrei A. care l-a înjunghiat, în spate, pe Costi Lucian C. care îi rănise prietenul. Minorii răniți au fost transportați la spital. Flavius C. avea o rană la antebraț de circa 12 centimetri iar Costin Lucian C. avea o plagă înjunghiată în spate, lama cuțitului atingându-i plămânul. Legiștii au stabilit că viața tânărului a fost pusă în pericol.

Daune morale de 75.000 lei

Au fost trimiși în judecată Alexandru Valentin R. pentru loviri și alte violențe și amenințare, Costi Lucian C. pentru loviri și alte violențe , acesta fiind și victimă și agresor, și Gheorghe Andrei A. pentru tentativă de omor. În timpul procesului Gheorghe Andrei R. a făcut cerere de judecată în procedură simplificată cu recunoașterea vinovăției. Tribunalul Argeș a dat sentința în aprilie 2023 atunci când a dispus condamnarea la măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de 6 luni (cu începere de la data punerii în executare a măsurii) pentru Costin Lucian C și pentru Gheorghe Andrei A. instanța ținând cont că erau minori la data comiterii faptelor. Alexandru Valentin R. a fost condamnat la 10 luni închisoare, cu suspendare. Judecătorii au dispus o perioadă de supraveghere de 2 ani. În plus, minorul judecat pentru tentativă de omor este obligat să-i plătească celui înjungiat în spate suma de 75.000 lei daune morale.

Va executa pedeapsa în penitenciar

Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș a declarat apel și procesul a continuat la Curtea de Apel Pitești. Procurorii voiau pedepse mai mari pentru minorul judecat pentru tentativă de omor. Instanța a admis apelul dar nu a majorat pedeapsa inculpatului asupra căruia plana acuzația cea mai gravă ci a schimbat condamnarea lui Alexandru Valentin R. care avea o pedeapsă cu suspendare. Ieri judecătorii au dispus ca tânărul major să execute pedepasa de 10 luni închisoare în penitenciar. În rest, a fost menținută decizia Tribunalului Argeș. Sentința este definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.