Cu egal, România se califică la EURO!

1

Israel și România urmează se întâlnească mâine în ceea ce va fi a șasea partidă directă între cele două reprezentative.
Israel și România sunt în cursă directă pentru o clasare pe primele două locuri ale Grupei I din calificările la Campionatul European de anul viitor. În urma rezultatului se poate decide soarta celor două formații în urma acestor preliminarii. Astfel, orice alt rezultat în afară de victorie, scoate Israelul din cursă și califică România. În schimb, chiar și în cazul unei înfrângeri, echipa noastră mai are șansă de calificare, la ultimul meci, cel cu Elveția. Meciul jucat de România și Israel în luna septembrie a acestui an a fost unul echilibrată și care s-a încheiat la egalitate. Denis Alibec a marcat primul gol și a stabilit scorul pauzei, iar Oscar Gloukh a stabilit rezultatul final al primei manșe din calificările pentru EURO 2024.
După cum se știe, echipa națională de fotbal a României este mai aproape ca niciodată de calificarea la Campionatul European, iar luna aceasta va fi una decisivă din acest punct de vedere. În noiembrie, România va juca cu principalele sale contracandidate la calificarea la EURO 2024, Israel și Elveția. Meciul cu Israel programat pe 18 noiembrie, nu va avea loc în Israel. Din cauza conflictului în care este implicată această țară, meciul Israel – România va avea loc în Ungaria, pe un teren neutru. Băieții lui Iordănescu au astfel parte de un avantaj uriaș.
Dacă despre duelul cu Elveția, din vară, s-a spus că ar fi adevăratul test pentru naționala Românei, care a văzut că poate evolua, cu mult noroc, la un nivel ridicat, acest meci este derbiul calificării. România, Elveția și Israel păstrează toate 3 șanse de calificare. Sunt 3 echipe care luptă pentru 2 locuri.
România și Israel sunt două naționale destul de asemănătoare și, dacă ne uităm la parcursul de până acum din preliminariile Euro 2024, vedem că mare diferență de valoare nu există între cele două. De altfel, meciul tur s-a terminat la egalitate, 1-1.
Elveția – Israel s-a terminat egal, 1-1
Israel – Elveţia s-a încheiat 1-1, după un meci extrem de important şi pentru România. Duelul de la Budapesta, din preliminariile EURO 2024, a fost unul dramatic. Elveţienii au condus din minutul 36, dar au fost egalaţi în minutul 88, după un gol al lui Weissman. România are nevoie de un egal cu Israel pentru a obţine biletele pentru EURO 2024. În cazul unei înfrângeri cu Israel, România are nevoie să învingă Elveţia în ultimul meci, pe care „tricolorii” îl vor juca marţea viitoare acasă, pe Arena Naţională S.M.

1 COMENTARIU

  1. Din 2016 se califica 24 de echipe (in loc de 16) la turneul final, asa ca in zilele noastre e mult mai usor sa te califici decat in 1984 cand Romania s-a calificat la un turneu final cu 8 echipe…
    Iar in 1984 jucau Iugoslavia (nu cele 6 republici + 1 provincie de azi), Cehoslovacia si URSS (azi Rusia e exclusa), deci conditii competitive mult mai grele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.