Pruncul Iisus a lăcrimat la Leordeni!

0

Minune Dumnezeiască sâmbătă, la Leordeni, acolo unde, spun martorii și fețele bisericești, în timpul Sfintei Liturghii, Pruncul Iisus a lăcrimat în icoana Maicii Domnului ”Prodromița”, depusă la biserica Nicolae Kretzulescu. O fetiță care cânta a observat că pe obrazul stâng al Mântuitorului curg lacrimi și le-a atras atenția preoților.
A fost zi de mare sărbătoare și binecuvântare pentru creștinii care au mers la Biserica Nicolae Kretzulescu, din Leordeni. S-a săvârșit Sfânta Liturghie cu prilejul prăznuirii Sfintei Mucenițe Ecaterina dar și și hramul bisericii. Slujba a fost înălțătoare prin participarea soborului de preoți format din: Arhimandritul Caliopie, protosinghel Rafael, stavrofor Constantin Ghețea, stravrofor Vasile Buică (preotul paroh al Bisericii Nicolae Kretzulescu), cu vocea angelică a protopsaltului profesor Ioan Vasilache.
Mulțimea de credincioși s-a închinat la sfintele icoane ale Maicii Domnului ”Portărița” din Iviron, căreia i se mai spune și Îndrumătoarea lui Hristos și ”Prodromița” de la Schitul Prodromu, din Muntele Athos, știută ca icoana nefăcută de mâna omului, două dintre cele mai importante icoane ale ortodoxiei. Pe lângă aceste icoane binefăcătoare, credincioșii s-au rugat și la odoare, fragmente din moaștele a 40 de mucenici și sfinți, depuse în biserică.
La slujbă a participat și primarul comunei Leordeni, Marian Ibric. Enorașii au ascultat cuvântul de învățătură ținut de Caliopie Arhimandritul în prelegerea din încheiere.
Biserica a fost neîncăpătoare și, la sfârșitul slujbei, participanții au primit pachete cu mâncare. Au fost distribuite 600 de pliante cu învățătura de credință în preacinstirea Maicii Domnului.
Despre Sfânta Muceniță Ecaterina
În fiecare an, pe 25 noiembrie este prăznuită sărbătoarea Sfintei Mucenițe Ecaterina.
-Sfânta Muceniță Ecaterina a trăit în secolul al IV-lea în Alexandria, Egipt.
-Era renumită pentru frumusețea și inteligența sa, primind cea mai bună educație.
-Mama sa, creștină în secret, a trimis-o pentru sfat la un părinte cu viață sfântă care ulterior, a botezat-o.
-A primit un inel de la Mirele Ceresc, IIsus Hristos.
-A câștigat o dezbatere cu 50 dintre cei mai învățați oameni ai Imperiului Roman, care, în final, s-au botezat.
-A fost executată după ce a refuzat să renunțe la credința în Hristos.
-Sfintele sale moaște sunt păstrate la Mănăstirea Sinai , în Egipt
.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.