Parada militară va fi pe strada Nicolae Dobrin

0

De Ziua Națională a României

În acest an, de Ziua Națională a României, sărbătorită pe 1 Decembrie, parada militară va avea loc pe strada Nicolae Dobrin, din Pitești. De asemenea la Cimitirul Eroilor va avea loc ceremonia religioasă și depunerile de coroane. M.Sandu
Dacă până anul trecut parada militară a fost organizată în centrul Piteștiului, anul acesta evenimentele prin care va fi marcată Ziua Națională a României se vor desfășura pe strada Nicolae Dobrin. Astfel, în data de 1 Decembrie, de la ora 9.00, la Cimitirul Eroilor din Pitești va avea loc ceremonia militară și religioasă. Tot atunci vor avea loc depunerile de coroane și flori în semn de recunoștință pentru eroii neamului. Începând cu ora 10.00, pe strada Nicolae Dobrin se va desfășura parada militară și sunt așteptați toți cei care vor să sărbătorească Marea Unire.

Se aprind luminițele în centrul Piteștiului

Tot vineri, de Ziua Națională a României, la ora 18:00 se aprind luminițele de Crăciun în Pitești. Cu acest prilej, Fuego susține un concert de colinde în Piața Primăriei. Seara festivă va continua cu un spectacol oferit de studenți și profesori de la Catedra de Muzică a Centrului Universitar Pitești. Târgul de Crăciun din Pitești va fi deschis din data de 2 decembrie 2023 – de luni până vineri, între 10:00 și 21:00, iar sâmbăta și duminica, între 10:00 și 22:00 – până în data de 2 ianuarie 2024

Semnificația zilei

Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 Decembrie Ziua Națională a României, cel mai important moment din istoria românilor. În urmă cu 105 ani, pe 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate, cunsocută drept Marea Unire. Acest act a avut loc după ce la data de 27 martie 1918 s-a decis unirea Basarabiei, iar pe 28 noiembrie 1918 organul reprezentativ al Bucovinei a votat și el unirea cu țara.
Pe 1 decembrie 1918, se decide astfel în unanimitate unirea Transilvaniei, Crişanei şi Maramureşului cu România, dar cu păstrarea unei autonomii locale, pe baze democratice, cu egalitate între naţionalităţi şi religii. Ziua Națională a României a fost stabilită pe data de 1 decembrie imediat după Revoluție, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990.

1 Decembrie, la Mioveni

Vineri, 1 Decembrie, la Mioveni se vor desfășura festivitățile religioase și militare, organizate de administrația orașului Mioveni, pentru a marca Ziua Națională a României. Ceremonialele religioase și depunerile de coroane la Monumentele Eroilor din cartierele orașului,vor începe la ora 11.00, urmate de evenimentul central, programat pentru ora 13.00, în Centrul Civic din Mioveni. Manifestarea dedicată Zilei Naționale se va încheia cu o paradă militară și defilarea Gărzii de Onoare, formată din reprezentanți ai M.Ap.N., A.N.P. – Penitenciarul Mioveni și ai unităților M.A.I. în acompaniamentul Fanfarei Județene “Constantin Brâncoveanu” din Vâlcea. S.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.