Lecții de cateheză pentru tineri la Paraclisul Universitar

0

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic al Argeșului, Paraclisul Universității Politehnnica din Pitești nu se rezumă pentru grija în săvârșirea Sfintelor Slujbe, ci desfășoară activități de familiarizare a studenților cu învățătura de credință creștină și viața Bisericii.

Astfel, în postul Crăciunului, tinerii cu vârste între 15 și 30 ani au luat parte la programe diverse de cateheză.

În acest fel ei descoperă Tainele Ortodoxiei Creștine într-un mod plăcut și adaptat nivelului lor de înțelegere. Sfânta Liturghie, Sfânta Împărtășanie, cele nouă fericiri, viețile sfinților martiri, parabolele Mântuitorului Hristos, treptele rugăciunii, au fost teme abordate.

Cu prilejul marilor sărbători ale anului, studenții pregătesc întrebări, sub îndrumarea doamnei Andreea Bădulescu, profesor universitar de psihologie și psihoterapie și le adresează Preot Prof. Psih. Rafael Vintilă.

La finalul întâlnirii, tinerii au primit cărți și dulciuri vegane, fiind încurajați să urmeze pilda de dărnicie, de curaj în mărturisire a credinței oferită de Sfânta Martiră Filofteia, ocrotitoarea copiilor și a tinerilor.

Paraclisul Universitar „Întâmpinarea Domnului” oficiază în fiecare duminică și sărbătoare mare, Sfânta Liturghie adaptată pentru tineri și creștini începători, de la ora 09:30 la 11:30. Adresa este în Pitești, strada Târgul din Vale, nr. 1, accesul se face prin Universitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.