Traficanți de droguri obligați să muncească la biserică!

0

Decizie inedită a magistraților de la Tribunalul Argeș. Doi piteșteni au fost condamnați, de judecători, la pedepse cu suspendare, iar în perioada de supraveghere sunt obligați să presteze câte 120 de zile de muncă în folosul comunității, în cadrul unui lăcaș de cult bisericesc. Cei doi au fost prinși în timp ce vindeau cannabis. Aceștia au fost denunțați de alt traficant care astfel  a obținut micșorarea pedepsei. M.S

Un traficant de droguri a încheiat o înțelegere cu anchetatorii și a făcut denunț împotriva unui piteștean despre care știa că vinde cannabis. Un investigator sub acoperire a coordonat o acțiune de prindere în flagrant a celui vizat. În timpul acțiunii, inculpatul împotriva căruia fusese făcut denunțul a trimis pe altcineva să vândă drogurile și astfel oamenii legii au împușcat doi iepuri dintr-un foc. În luna august a acestui an cei doi inculpați au fost trimiși în judecată pentru trafic de droguri de mare risc în formă continuată, după ce investigatorii au făcut mai multe cumpărări, prin cel care făcuse denunțul.  ” în baza aceleiași rezoluții infracționale, la data de 30.05.2023, a intermediat vânzarea, de către (…) către colaboratorul (…)  a cantităţii de 1,95 grame cannabis, la data de 14.06.2023 a cantităţilor de 2,02 grame cannabis și 0,65 grame cannabis, iar la data de 22.06.2023 a deținut în vederea vânzării 107,52 grame cannabis, trei borcane în care s-a pus în evidență THC, două recipiente în care s-a pus în evidență THC, un grinder în care s-a pus în evidență THC, un cântar în care s-a pus în evidență THC”, reiese din rechizitoriul întocmit de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism.  ”În data de 30.05.2023, la ora 15:20, investigatorul sub acoperire (…) a luat legătura cu (…) colaboratorul cu identitatea reală pentru efectuarea unei cumpărări autorizate de droguri, respectiv două grame de cannabis, contra sumei de 120 lei, de la numitul (…). Astfel, colaboratorul cu identitatea reală l-a contactat pe inculpate prin intermediul aplicației telegram, ocazie cu care a discutat cu acesta să cumpere 2 grame de cannabis de la el. Acesta i-a comunicat faptul că îl ajută, însă va trimite o altă persoană de sex masculin la colaborator pentru a-i vinde cele 2 grame de cannabis, spunându-i ca pe viitor să păstreze legătura direct cu persoana respectivă. În jurul orelor 16:00, investigatorul s-a întâlnit cu (…) colaboratorul cu identitatea reală”, se mai precizează în document.

Decizia nu este definitivă

La sfârșitul săptămânii trecute, Tribunalul Argeș a dat sentința. Astfel, cei doi traficanți, Alexandru Mădălin D. și Lucian Costi C. au fost condamnați la câte 3 ani închisoare cu suspendare. Judecătorii au dispus un termen de supraveghere de 4 ani, timp în care ambii sunt obligați să presteze muncă în folosul comunității. ”…inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei mun. Piteşti sau în cadrul unei unităţi de cult bisericesc pe o perioadă de 120 de zile”, se precizează în sentință. Decizia nu este definitivă, ci cu drept de apel. În prezent inculpații se află sub măsura controlului judiciar, măsură ce va fi menținută până când va fi dată sentința definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.