A sunat la 112 și a amenințat că va omorî polițiști!

0

Un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Poiana Lacului, a fost condamnat de Judecătoria Pitești pentru ultraj. Asta după ce a sunat de mai multe ori la 112 ca să-i amenințe pe polițiști cu moartea. Omul era foarte supărat că un echipaj al oamenilor legii l-a oprit să își bată concubina în Autogara de Nord din Pitești. Și nu doar atât! L-au și amendat! A primit o pedeapsă cu suspendare și este obligat să presteze muncă în folosul comunității.

Ancheta a fost demarată împotiva lui Marian S., de 54 de ani, din Poiana Lacului la sfârșitul lunii iulie 2021. Într-o dimineață, concubina acestuia a decis să-l părăsească din cauza neînțelegerilor. Femeia a plecat la Pitești și s-a dus în Autogara Nord cu intenția de a merge la rude într-o altă localitate. Bărbatul a urmărit-o. ”În zona autogării, inculpatul a provocat scandal și a încercat să o lovească pe fosta concubină, însă la fața locului au ajuns organele de poliție din cadrul Secției Nr.2 Poliție Pitești care l-au încătușat pe inculpat și l-au sancționat contravențional cu amendă”, după cum reiese din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Și-a vărsat furia pe un agent

După ce a fost amendat Marian S. s-a întors acasă. A continuat să bea și fiind foarte supărat pe oamenii legii a început să sune la 112. În urma apelurilor repetate, a fost trimis un echipaj de la Secția Rurală Poiana Lacului la el acasă. ” Potrivit rechizitoriului, în fapt, s-a reţinut, în esență, că inculpatul, în ziua de 31.07.2021, fiind sub influența băuturilor alcoolice, după ce în prealabil a apelat nejustificat, în mai multe rânduri, nr. de urgență 112, anunțând că va omorî polițiști, întrucât anterior a fost sancționat contravențional cu amendă pentru provocarea de scandal, în zona Autogării Nord din Pitești, a proferat amenințări cu moartea la adresa persoanei vătămate (…) în calitate de agent de poliție judiciară, în cadrul Secției de Poliție Rurală Poiana Lacului, care a făcut parte din echipajul de poliție trimis la adresa inculpatului, pentru a se stabili ce nemulțumire are acesta, având o atitudine ostilă la adresa polițistului, iar în continuare după ce a fost condus la Spitalul de Psihiatrie Pitești, inculpatul a continuat să exercite amenințări cu moartea la adresa persoanei vătămate, cât și a membrilor săi de familie, acțiunile de amenințare producându-i persoanei vătămate o stare de temere”, se menționează în rechizitoriu.

Trebuie să muncească în folosul comunității

După scandal subofițerul a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești fiind întocmit dosar penal pentru ultraj prin amenințare. În octombrie 2022, bărbatul a fost trimis în judecată. Săptămâna trecută a fost dată sentința. Marian S. a fost condamnat la 4 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei. A fost fixat un termen de supraveghere de 2 ani. În această perioadă Marian S. trebuie să respecte anumite obligații. Una dintre ele este de a presta   40 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Municipiului Pitești sau în cadrul Direcţiei Generala de Asistență Socială și Protecţia Copilului Argeş. Dacă va comite altă infracțiune pentru care o să fie condamnat va executa și cele 4 luni, din acest dosar.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.