O vânzătoare s-a luptat cu un tâlhar!

0

În timp ce fura bani dintr-o geantă  aflată într-un chioșc, un bărbat, din comuna Băiculești, a fost surprins de vânzătoare. Femeia a profitat de faptul că făptașul era ghemuit și s-a urcat peste el ca să îl imobilizeze până la sosirea polițiștilor. Individul a reacționat și s-a luptat cu femeia ca să scape. În cele din urmă a fugit dar a fost prins la scurt timp de polițiști. Individul este recidivist și era eliberat condiționat când a comis fapta.  A fost condamnat pentru tâlhărie calificată.

Leonard S., de 34 de ani, din comuna Băiculești se afla, pe 25 ianuarie 2020, pe bulevardul Basarabilor din Curtea de Argeș când a văzut că un chioșc de ziare are ușa deschisă iar vânzătoarea nu era în interior. S-a aplecat și a furat din geanta femeii, care era lăsată pe podea, 500 de lei. Chiar în acel timp s-a întors angajata și l-a surprins. ”Partea vătămată a relatat amănunţit momentul în care l-a găsit pe inculpat în interiorul chioşcului întins pe jos şi a încercat să îl imobilizeze urcându-se pe el. Inculpatul a ameninţat-o pe aceasta că o va lovi cu capul în gură dacă nu îl va lăsa să se ridice şi să plece. Ulterior, a împins-o pe aceasta de două ori pentru a putea să iasă pe uşă. Partea vătămată şi-a rupt o unghie întrucât inculpatul s-a smuls din mâinile ei pentru a putea ieşi. Partea vătămată a constatat apoi că geanta acesteia se afla deschisă pe podea şi îi lipsea suma de 500 lei. Într-o declaraţie ulterioară, persoana vătămată a arătat că a primit de la martorul (…) suma de 1000 lei, pentru a fi despăgubită în numele inculpatului, motiv pentru care a renunţat la pretenţiile civile”, se precizează în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș. Cel care i-a înapoiat banii este tatăl inculpatului. Acesta credea că fiul său va scăpa de urmărirea penală dacă victima își va retrage plângerea. Legea nu a permis având în vedere că cercetat pentru tâlhărie calificată.  

Inculpatul a mințit!

Întreaga scenă a fost văzută de un martor ocular audiat în timpul cercetărilor. ”Din declaraţia martorului ocular (…) reiese că acesta a fost şi cel care observând ce se întâmplă, a sunat la poliţie, după care a înmânat telefonul persoanei vătămate ce se găsea peste inculpatul aflat ghemuit pe podea. A mai arătat totodată că inculpatul a împins-o pe persoana vătămată pentru a putea ieşi din chioşc şi a fugi, ceea ce a şi făcut” a relatat martorul. Inculpatul a mințit în fțaa anchetatorilor, dând o declarație care a fost contrazisă de probe: ” Acesta arată că a intrat în chioşc cu intenţia de a sustrage un pachet de ţigări pe care nu a mai apucat să îl sustragă întrucât a fost surprins de persoana vătămată. În continuare a arătat că s-a smuls din mâna persoanei vătămate care îl prinsese cu mâna de gulerul bluzei, fără a o agresa în vreun fel şi a împins uşa de la chioşc, apoi a fugit.”

Leonard S. are doar 5 clase . A fost condamnat de mai multe ori pentru furturi. Când a comis fapta era eliberat condiționat. Judecătoria Curtea de Argeș l-a condamnat, marți,  la 5 ani închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă și va putea fi atacată cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.