Transporta mai mult lemn decât cantitatea din acte

0

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Rucăr au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul forestier, ocazie cu care au depistat un bărbat de 36 de ani, din Rucăr, care conducea un autocamion cu semiremorcă specializat în transportul de material lemnos, pe DJ 725, pe raza comunei Stoenești, prezentând pentru verificări un document prin care justifica transportul unei cantități de material lemnos esență rășinoase.
Întrucât au rezultat suspiciuni cu privire la faptul că volumul de material lemnos aflat în mijlocul de transport este mai mare decât cel consemnat în documentul de însoțire prezentat pentru verificări, s-a procedat la măsurarea acestuia, de către un specialist silvic, rezultând o diferență de 5,48 mc în plus, transportați fără documente specifice de însoțire a transportului sau documente care să ateste proveniența legală.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de material lemnos fără provenință justificată, respectiv 5,48 m.c. lemn rotund rășinoase, a fost confiscată și predată reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.