Zeci de polițiști au participat la o acțiune în Câmpulung

0

Zeci de polițiști au participat în noaptea de duminică spreluni la o acțiune în Câmpulung. Oamenii legii au blocat căile de acces pe străzi și au verificat, în 2 ore, sute de șoferi și aproximativ 400 de persoane.

”În noaptea de 18 spre 19 februarie a.c., în intervalul orar 20:00-00:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au acționat, cu efective mărite, pe raza municipiului Câmpulung și localitățile arondate, pentru creșterea gradului de siguranță, prevenirea infracțiunilor contra persoanei și contra patrimoniului, precum și creșterea disciplinei rutiere.

Acțiunea a fost desfășurată de peste 60 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, cu sprijinul Grupei de Intervenție din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și Detașamentului de Jandarmi Câmpulung, dar și al polițiștilor locali din cadrul Poliției Locale Câmpulung.


Dispozitivul de intervenție a fost compus dintr-un element de blocare pe căile de acces, respectiv pe arterele rutiere din zona de acțiune și dintr-un element de intervenție, care a acționat în zona și interiorul sălilor de jocuri de noroc.

În intervalul menționat, au fost desfășurate 17 filtre rutiere, au fost verificate 364 de autovehicule, au fost efectuate 97 de testări cu aparatele alcooltest și drugtest, și au fost legitimate 485 de persoane, fiind efectuate verificări în mai multe localuri și săli de jocuri de noroc.

În urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 97 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 57.018 lei, fiind aplicate și măsurile complementare de reținere a 11 permise de conducere, respectiv de retragere a 9 certificate de înmatriculare și a unui set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.
7 sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991R privind normele de conviețuire socială, 77 de sancțiuni conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, 11 sancțiuni conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, respectiv două sancțiuni conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor și valorilor.
De asemenea, au fost constatate două infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au controlat 24 de locații cu profil de activitate bar-restaurant, jocuri de noroc. În cadrul acțiunii, au fost legitimate 135 persoane și au fost controlate 85 de autoturisme.
În urma abaterilor constatate, polițiștii de ordine publică au aplicat 25 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 6.620 de lei, fiind aplicate și măsurile complementare de retragere a 3 certificate de înmatriculare”, a transmis IPJ Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.