Medic mort în Piatra Craiului!

0



Tragedie descoperită de un turist în munţii Piatra Craiului. În timpul unei drumeţii, omul a văzut trupul unui om prăbuşit pe o stâncă, într-o zonă greu accesibilă. Cadavrul era al unui medic argeşean. Radu Bădălan în vârstă de 31 de ani, era medic stomatolog, mama acestuia, fiind la rândul ei, tot medic dentist.


Cadavrul tânărului argeşean a fost găsit sâmbătă, în zona de gol alpin din Piatra Craiului, sub Vârful Zbirii, la o altitudine de aproximativ 2.200 de metri. Anunţul a fost făcut de un turist care nu a putut să coboare până în zona în care era victima, fiind un teren greu accesibil. Doi salvamontiști au ajuns încă de sâmbătă acolo și, la prima vedere, şi-au au dat seama că bărbatul era mort, credeau ei, de câteva zile. Au chemat un elicopter SMURD care nu a putut ajunge. Duminică, Salvamont Zărnești a intervenit cu un echipaj aerian SMURD, pentru recuperarea trupului neînsuflețit.
Profesa la Piteşti
După ce au luat cadavrul de pe stâncă, salvamontiştii au constatat că turistul mort, era echipat corespunzător. După ce l-au identificat s-a stabilit că este vorba de Radu Bădălan de 31 de ani, din Ştefăneşti, Argeş. Tânărul era un iubitor al muntelui şi nu se afla la prima drumeţie. Nu s-a putut stabili în ce condiii au survenit decesul. Cert este că tânărul nu fusese dat dispărut, nici accidentul nu fusese anunţat, ceea ce însemna că cel mai probabil, a pornit singur în drumeţie. Deşi salvamontiştii credeau că tânărul este mort de câteva zile se pare că acesta plecase să parcurgă traseul în aceeşi zi în care şi-a găsit moartea. Radu Bădălan era medic stomatolog ortodont, şi profesa în Piteşti. În anul 2013 a absolvit Facultatea de Medicină Dentară ca șef de promoție. Mama acestuia este de asemenea, medic stomatolog.
„Sunt pasionat de oameni şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii”
Radu era foarte credincios şi se implica în multe proiecte. Pe pagina sa se socializare sunt multe citate biblice şi a renumitului misionar Jim Eliott. „Doamne, aprinde grămada de vreascuri moarte a vieţii mele, fă ca să mă aprind şi să ard pentru Tine. Mistuie-mi viaţa, Doamne, căci este a Ta. Nu tind spre o viaţă lungă, ci spre una împlinită, asemenea Ţie, Doamne Isuse-Jim Eliott”, fiind unul dintre acestea. Pe o altă pagină, Radu B. a scris la descriere: „Sunt pasionat de oameni şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii. Asta m-a făcut să aleg să devin ortodont. Îmi place procesul şi lucrul cu pacientul spre a-i obţine un zâmbet mai bun. Şi tot acest concept mă atrage spre a preda. M-am regăsit de multe ori pe drumul de a deveni mereu mai bun şi îmi place să călătoresc alături de alţii. Pentru că am fost fascinat de diversitate şi cultură sper să fiu capabil să muncesc într-o altă parte a lumii şi poate chiar să îmi aduc contribuţia la dezvoltarea acelei comunităţi.”
Din nefericire, călătoria acestuia s-a încheiat mult prea devreme. Dumnezeu să-l odihnească în pace! M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.