Condiții de angajare a bonelor din străinătate

0

Inspectoratul General pentru Imigrări a transmis care sunt condițiile care trebuie îndeplinite pentru angajarea în România a femeilor din străinătate ca bone sau menajere. În ultimii ani, tot mai mulți români preferă pentru copiii lor bone din Asia. Fie că sunt din Filipine, Sri Lanka, Indonezia sau Nepal, tinerele care vin în România, pot face menajul în casă sau se ocupă numai de îngrijirea copiilor. În general oamenii cu bani își permit o bonă sau o menajeră străină în casă, având în vedere că ei vor oferi cazare, masa și salariul.

Potrivit IGI, condiţiile speciale pentru eliberarea avizului de angajare pentru lucrători au pair sunt:

-străinul să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 30 de ani;

-angajatorul, membru al familiei-gazdă, îşi asumă răspunderea pentru ca, pe întreaga durată a şederii străinului pe teritoriul României, să asigure cheltuielile de întreţinere, cazare şi asigurare socială de sănătate;

-străinul a absolvit o formă de învăţământ secundar inferior;

-angajatorul, membru al familiei-gazdă, să aibă altă cetăţenie decât străinul pentru care solicită eliberarea avizului de angajare pentru lucrătorul au pair şi să nu aibă legături de familie cu acesta.

 Avizul de angajare se eliberează cetățeanului roman care va încheia contract de muncă cu normă întreagă sau parțială pe durată de cel puțin un an pentru cea care va lucre ca menajeră sau bonă.

Informații suplimentare referitoare la acest domeniu de activitate găsiți aici, articolele 12^2 – 12^3: https://igi.mai.gov.ro/wp-content/uploads/2024/03/OG-nr.-25.pdf

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.