Șoferul a abandonat mașina și a fugit!

0

Sâmbătă seara, 23 martie, în jurul orei 21 :00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au organizat un filtru rutier la Micești, în satul Păuleasca.

Oamenii legii au făcut semnal de oprire unui șofer care conducea o Toyota. Marius G, de 45 de ani, din Micești,  nu a respectat semnalul polițiștilor, ci a accelerat încercând să fugă. Oamenii legii au pornit în urmărirea lui. Șoferul a abandonat autoturismul, fugind pe un teren viran, fiind însă prins de polițiști.

Din verificări s-a stabilit că autovehiculul pe care îl conducea avea valabilitatea inspecției tehnice periodice expirată, de la începutul lunii februarie, precum și faptul că nu avea emisă poliță de asigurare obligatorie auto.

Ca urmare a abaterilor constatate, celui în cauză i-au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, cu amendă în valoare totală de 1.660 de lei, conform OUG 195/2002 și Legii 132/2017. Totodată, au fost aplicate următoarele măsuri complementare : reținere a permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de circulație pentru 30 de zile (ca urmare a nerespectării indicațiilor polițistului rutier); reținere a certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, în vederea imobilizării autovehiculului (ca urmare a lipsei valabilitării ITP și a lipsei poliței RCA valabilă).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.