Adolescent reținut de ziua lui!

0

Chiar în ziua în care împlinea 17 ani, un băiat din județul Dolj, a fost reținut de polițiștii argeșeni fiind acuzat de șantaj și violarea vieții private. Tânărul a cunoscut pe rețelele de socializare o fată din Pitești, în vârstă de 14 ani. Cei doi au vorbit o vreme online, timp în care a convins-o pe copilă să renunțe la inhibiții. Astfel, la insistenețe lui, minora a ajuns să-i trimită adolescentului poze în care ea apărea în ipostaze indecente. Când nu a vrut să mai vorbească cu el, doljeanul s-a folosit de imaginile compromițătoare și a șantajat-o.

Fata l-a cunoscut pe băiat pe rețelele de socializare, anul trecut. Au vorbit mult online și cu toate că nu avea multe amănunte despre identitatea tânărului, s-a lăsat dusă de val. A cedat cererilor lui și i-a trimis poze în care apărea dezbrăcată sau îmbrăcată sumar, în poziții indecente.  Ba mai mult, adolescentul a intrat, tot prin intermediul fetei, în posesia unor înregistrări compromițătoare. În luna ianuarie, piteșteanca a rupt orice legătură cu tânărul blocându-l pe telefon și pe rețelele de socializare. Când a văzut că nu o mai poate contacta, doljeanul  a trecut la amenințări. De pe conturi false i-a cerut să-l deblocheze, în caz contrar va publica pozele indecente. Fata nu a cedat și adolescentul și-a pus în aplicare amenințările făcând publice imaginile deocheate în care apărea minora. De frică, fata le-a spus părinților și a fost făcută plângere împotriva doljeanului.

Aniversare în arest!

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au reușit să-l identifice pe adolescent tot cu ajutorul rețelelor de socializare. Au aflat că băiatul urmează să împlinească 17 ani și locuiește în comuna Poiana Mare din județul Dolj. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal pentru șantaj și violarea vieții private. A fost reținut marți, chiar de ziua lui, când în loc să-și sărbătorească aniversarea a ajuns în arest! ”În ziua de 26 martie a.c., în baza autorizării instanței, polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj – Secția de Poliție Rurală Poiana Mare, cu sprijinul unui specialist criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat o percheziție la locuința minorului de 17 ani, din comuna Poiana Mare, județul Dolj. Ulterior, minorul a fost condus la sediul poliției, în baza unui mandat de aducere emis în cauză. După administrarea probatoriului și parcurgerea etapelor procesuale, minorul de 17 ani, din comuna Poiana Mare, județul Dolj, a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 27 martie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș. Ieri tânărul a părăsit arestul fiind cercetat sub control judiciar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.