A înscenat un accident pentru despăgubiri!

0

Inculpatul a fost dat în urmărire națională

Proprietarul unui BMW seria 7, a fost condamnat de Curtea de Apel Pitești după ce a înscenat producerea unui accident rutier, prin care urmărea să primească despăgubiri de la firma de asigurări pentru a repara bolidul avariat. Curtea de Apel Pitești a dat sentința definitivă luni, când a respins apelul declarat de inculpat. Doi complici au fost condamnați cu amânarea aplicării pedepsei. Dintre cei trei doar cel care a conceput planul va trebui să execute pedeapsa în penitenciar. Luni, când să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei, polițiștii nu l-au găsit pe inculpat. Acesta a fost dat în urmărire națională.  

În 2019, Cosmin P., de 33 de ani, și-a lovit mașina, un BMW seria 7. Ar fi trebuit să plătească reparațiile din propriul buzunar fiind vinovat. Ca să primească despăgubiri de la firma de asigurări, el a înscenat un accident, în care a implicat alți doi complici. Când înscenarea a ieșit la iveală, cel care a pus la punct detaliile a fost judecat pentru: instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la tentativă la înșelăciune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și a unei infracțiuni de instigare la participație improprie la fals intelectual. În august 2023, Cosmin P. a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Pitești, la 2 ani și 2 luni închisoare cu executare. Asta pentru că bărbatul era recidivist și a comis infracțiunile în perioada în care se afla sub supraveghere după o condamnare cu suspendare. Ceilalți doi inculpați, Robert N. și Ionuț S., au fost condamnați la câte un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei.

A chemat polițiștii ca să consemneze accidentul fictiv

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, Cosmin P. a dus BMW-ul lovit pe o platformă și l-a lăsat pe DN 67 B, pe acostament. Acolo a sosit și unul din complici cu o dubiță avariată. Deși cele două autovehicule aveau avarii în urma altor evenimente rutiere, Cosmin P. a sunat la 112 și a spus că atunci a avut loc accidentul. ”Inculpatul în data de 12.02.2019, cu intenție, a declarat în fals în fața organelor de poliție cu privire la producerea eveniment rutier între autoturismele marca BMW și Iveco Daily, eveniment ce nu s-a petrecut în realitate în condițiile și împrejurările enunțate, astfel determinând cu intenție organele de poliție care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu să ateste împrejurări necorespunzătoare adevărului în procesul-verbal și să elibereze autorizații de reparații, iar în datele de 18.03.2019 și 11.04.2019, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a completat în scris în fals două declarații cu privire la producerea unui eveniment rutier între autoturismele marca BMW cu nr de înmatriculare (…)și Iveco Daily cu nr. de înmatriculare (…), eveniment ce nu s-a petrecut în realitate în condițiile și împrejurările enunțate, declarații efectuate cu scopul de a obține despăgubirile aferente accidentului din data de 12.02.2019”, scrie în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Cosmin P. nu a primit despăgubiri, pentru că inspectorii firmei de asigurări și-au dat seama că mașinile nu au fost lovite conform declarațiilor celor implicați și au sesizat autoritățile, precizând că este vorba de un accident fictiv.

Urmărit național

După condamnarea din vara anului trecut Cosmin P. a contestat hotărârea Judecătoriei Pitești și dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Pitești. Luni, 1 aprilie, magistrații au respins apelul și au menținut decizia Judecătoriei Pitești. Judecătorii Curții de Apel Pitești au emis mandatul de executare a pedepsei cu închisoare, de 2 ani și 2 luni, iar polițiștii de la Urmăriri din cadrul Serviciul de Investigații Criminale s-au dus să-l ridice pe Cosmin P. pentru a fi încarcerat. Bărbatul nu a fost găsit, prin urmare a fost dat în urmărire națională, din cauză că se sustrage executării pedepsei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.