Falsul angajat de la Apă Canal i-a furat banii!

0

Un recidivist care se eliberase condiționat de câteva luni, hoț voiajor, a sunat la ușa unei piteștence și s-a dat drept angajat al SC Apă Canal 2000, furnizorul de apă.  Femeia, fără să-i ceară legitimația, i-a permis accesul în locuință. Individul, cu o siguranță de sine greu  de imaginat, a mers la baie și a simulat că ar remedia o defecțiune la instalație. Costul ”reparației” a fost de 250 de lei, bani pe care femeia i-a dat. La plecare, individul a furat 1000 de lei lăsați de proprietară pe masă. Judecătoria Pitești l-a condamnat pe individ, vineri 5 aprilie. A primit o pedeapsă cu închisoarea de 11 ani 2 luni şi 902 zile. De ce o pedeapsă atât de mare? Aflați din materialul următor.

Întâmplarea a avut loc în februarie 2018, la aproximativ 9 luni de când Gabriel T.  se eliberase condiționat. Acestea avea mai multe condamnări, pentru furt, fiind un cunoscut hoț voiajor. Bărbatul s-a oprit la un bloc din cartierul piteștean Prundu și a sunat, la întâmplare, la interfon. A nimerit la o femeie care i-a deschis și l-a primit în casă fără să verifice cine este bărbatul.  Gabriel T. a pretins că este angajat la SC Apă Canal 2000. ”I-a precizat că are o defecțiune la baie pe care trebuie să o repare, cerând un scaun pe care să îl folosească pentru a ajunge la instalația de apă. După ce a reparat presupusa defecțiune, bărbatul i-a solicitat suma de 250 lei, constând în contravaloarea reparației, persoana vătămată i-a înmânat banii, după care bărbatul a părăsit locuința. Ulterior, persoana vătămată a observat că, de pe masa din bucătărie îi lipsește suma de 1000 de lei, realizând că persoana de sex masculin prezentă cu puțin timp înainte, în locuința sa, sustrăsese suma respectivă de bani. Partea vătămată vătămată a mers la vecina sa, căreia i-a povestit cele întâmplate, iar aceasta a anunțat organele de poliție”, reiese din rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Păgubașa l-a rescunoscut pe hoț după o fotografie prezentată de anchetatori. În cursul anchetei, dar și la procesul care a urmat, făptașul a recunoscut fapta.

Pedeapsă foarte mare

A fost trimis în judecată în aprilie 2023, în timp ce era arestat în alt dosar. De altfel, în timpul procesului, din fișa de cazier a bărbatului, a reieșit că era eliberat condiționat din luna mai 2017 și avea un rest de pedeapă de 902 zile.  După furtul de la Pitești a fost condamnat de judectoriile din: Pitești, Câmpulung, Sibiu, Arad, Brașov, Râmnicu Vâlcea, toate sentințele fiind definitive. Astfel, Judecătoria Pitești a  contopit toate pedepsele din sentințele anterioare la care a aplicat  o treime din totalul pedepselor, a adăugat și restul de pedeapsă rămas neexecutat prin eliberarea condiționată.  În acest fel urmează ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 11 ani 2 luni şi 902 zile. Având în vedere că la data sentinței inculpatul se afla în arest, i se va scădea din pedeapsă 300 de zile executate până vineri 5 aprilie. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.