La 11 ani, bătută de tată cu cureaua și coada măturii!

0

O copilă, în vârstă de 11 ani, din Pitești, a obținut un ordin de protecție împotriva tatălui său, care, potrivit declaraților, a bătut-o de mai multe ori. La audieri, micuța a povestit că tatăl a lovit-o cu cureaua, cu palmele și chiar cu piciorul. Fata a relatat cum o dată, tatăl a bătut-o cu o coadă de mătură până când a rupt-o pe ea. Ca să ascundă urmele agresiunilor, părintele ar fi acoperit vănătăile de pe fața copilei, cu fond de ten. Ca urmare a celor petrecute, Judecătoria Pitești a emis un ordin de protecție pentru un an, timp în care tatăl nu avea voie să se apropie de fiica lui aflată în grija unei rude. Bărbatul a contestat decizia și vineri 5 aprilie, Tribunalul Argeș a redus ordinul de protecție de a un an la 6 luni. Decizia este definitivă.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au sesizat instanța și au cerut insitutirea unui ordin de protecție, după ce minora, în vârstă de 11 ani, a ajuns la o rudă în județul Teleorman. Părinții fetei sunt divorțați, aveau custodie comună asupra copilei, iar mama și-a refăcut viața în străinătate. Minora a rămas în grija tatălui și pentru îngrijirea ei, bărbatul primea lunar bani de la fosta soție. Fata este elevă în clasa a IV-a și învăța la o școală gimnazială din Pitești. La sfârșitul lunii ianuarie, nu a mers la ore câteva zile. Tatăl a susținut că fiica lui este răcită. Când s-a întors la cursuri, minorei i se putea observa o vânătaie pe față, care îi fusese ascunsă sub un strat de fond de ten. Atunci ceea ce se bănuia de ceva timp, a ieșit la iveală. Minora a fost luată de o rudă din județul Teleorman care a sesizat Poliția și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului. În timpul audierilor, copila a povestit că tatăl o bătea de aproximativ un an. În timpul agresiunilor o lovea cu cureaua, cu palmele, chiar și cu piciorul. ”O dată m-a bătut până când a rupt coada unei mături pe mine”, a susținut fata. Minora a povestit că era lovită dacă lua o notă mică la școală, dacă nu învăța suficient de bine, dacă avea mizerie în cameră… Se spune că pe lângă corecțiile fizice, tatăl îi aplica și pedepse.

S-a redus perioada ordinului de protecție

Pe data de 29 ianuarie, Judecătoria Pitești a admis, în parte, cererea procurorilor și au emis un ordin de protecție pentru un an. ”Admite în parte cererea privind emiterea unui ordin de protecție, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti pentru reclamanta (…)., în contradictoriu cu pârâtul (…). Emite prezentul ordin de protecţie prin care dispune următoarele măsuri, pentru o perioadă de 12 luni de la data emiterii: – obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 100 de metri faţă de victima minoră (…); – obligarea pârâtului la păstrarea unei distanţe minime de 100 de metri faţă de locuința minorei situată în comuna Măldăeni, (…) jud. Teleorman. Respinge în rest cererea, ca neîntemeiată. Atrage atenţia pârâtului că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecţie constituie infracţiunea prevăzută de art. 47 alin. (1) din Legea nr. 217/2003. Atrage atenţia reclamantei că respectarea ordinului de protecţie este obligatorie şi pentru persoana acesteia. ”, scrie în decizia Judecătoriei Pitești. În fața judecătorului părintele a susținut și își iubește fiica și că este nevinovat. El a contestat decizia. Magistrații Tribunalului Argeș au cerut, la primul termen de judecată, să fie interogat tatăl și să fie atașat dosarul de urmărire penală întocmit de anchetatori  referitor la acest caz. Vineri, 5 aprilie magistrații Tribunalului Argeș au admis  apelul tatălui și au redus peroada de instituire a ordonului de protecție. ”Schimbă în parte sentinţa în sensul că reduce perioada de instituire a ordinului de protecţie la 6 luni de la data emiterii.”, se precizează în sentința definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.