Ion Georgescu a cerut ședințe de judecată nepublice!

0

La ultimul termen de judecată de la Tribunalul Argeș, Ion Georgescu, primarul suspendat al Mioveniului a cerut înlocuirea arestului preventiv. Instanța i-a admis cererea și a dispus controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Tot atunci, edilul a solicitat ca ședințele de judecată să nu mai fie publice, cererea fiind admisă. Procurorii DNA au atacat decizia privind schimbarea măsuri preventive urmând ca astăzi, 9 aprilie, să se judece contestația la Curtea de Apel Pitești. 

Primarul suspendat al orașului Mioveni a mai cerut și în luna martie schimbarea măsurii arestului la domiciliu cu altă măsură. Și atunci cererea i-a fost admisă. Procurorii DNA au contestat decizia și Ion Georgescu s-a întors în arest la domiciliu după ce Curtea de Apel Pitești a admis contestația. Pe data de 3 aprilie, Tribunalul Argeș a judecat o nouă cerere de înlocuire a arestului la domiciliu. Magistrații au dispus și de această dată controlul judiciar pentru 60 de zile. Ion Georgescu nu are voie să exercite funcția de primar și nu are voie să părăseacă țara. Așa cum era de așteptat, și de această dată, procurorii DNA au contestat hotărârea, cerând arestul la domiciliu. Astăzi, judecătorii Curții de Apel Pitești vor decide dacă Ion Georgescu se întoarce în arest la domiciliu. Reamintim că dosarul de trafic de influență  fost trimis în judecată și a trecut de camera preliminară. Edilul a cerut strămutarea dosarului la o altă instanță, cerere care i-a fost respinsă.

Azi află dacă se menține controlul judiciar

Tot pe data de 3 aprilie s-a judecat primul termen în dosarul de trafic de influență. Ion Georgescu nu a dat declarație, spunând că va da declarație după ce vor fi reaudiați martorii din dosar. Pentru a-și dovedi nevinovăția, a cerut și efectuarea unei expertize. Primarul suspendat a venit și cu o cerere neobișnuită, precizând că vrea ca ședințele de judecată să fie secrete. Solicitarea a fost admisă. ”Ia act că inculpatul îşi rezervă dreptul de a da o declaraţie după reaudierea martorilor indicaţi în actul de sesizare. În temeiul art. 352 alin. 3 şi 5 C.proc.pen., admite cererea formulată de inculpat şi declară şedinţa nepublică pe întreaga etapă a cercetării judecătoreşti. Încuviinţează pentru inculpat proba cu înscrisuri în circumstanţiere şi proba constând în audierea martorului Mondiru Iulian. Pune în vedere inculpatului să indice adresa la care să fie citat martorul Mondiru Iulian. Prorogă pentru termenul următor discutarea cererile formulate de inculpat de a se efectua în cauză expertize tehnică, medico-legală, financiar contabilă şi evaluatorie, precum şi solicitarea de relaţii de la unitatea de parchet. Pune în vedere inculpatului să depună la dosar, cu cel puţin 5 zile înainte de termenul acordat, obiectivele la care ar trebui să răspundă experţii desemnaţi şi să indice care ar trebui să fie, în opinia sa, specializarea acestor experţi”, se precizează în minuta ședinței de judecată. Potrivit articolului 352 din Codul de Procedură penală, aliniat 3, ședințele pot deveni nepublice ”Dacă judecarea în şedinţă publică ar putea aduce atingere unor interese de stat, moralei, demnităţii sau vieţii intime a unei persoane, intereselor minorilor sau ale justiţiei, instanţa, la cererea procurorului, a părţilor ori din oficiu, poate declara şedinţă nepublică pentru tot cursul sau pentru o anumită parte a judecării cauzei.”