Percheziții la suspecți de înșelăciune cu asigurări auto!

0

Înșelau firme de asigurări cu accidente fictive

Luni dimineață, au avut loc 15 percheziții în Argeș și Dâmbovița, la locuințele mai multe persoane suspectate de înșelăciuni cu asigurări auto. Cei vizați au obținut, ilegal, despăgubiri de aproximativ 80.000 de euro, în patru cazuri de accidente fictive. Anchetatorii au în vedere și alte dosare de despăgubiri depuse de suspecți, pentru care nu s-a făcut plata.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare, ieri dimineață, 15 mandate de percheziție domiciliară, în județele Argeș și Dâmbovița, la locuinţele unor persoane cercetate pentru săvârşirea unor infracțiuni de înșelăciuni privind asigurările. Descinderile au avut loc la: Poiana Lacului (1), Rociu (1), Bradu (1), Albota (1), Ștefănești (2), Pitești (8 ) și una într-o comună din Dâmbovița. Sunt vizați 8 suspecți. ”Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2023 – 2024, opt persoane ar fi solicitat și primit bani de la societățile de asigurare – reasigurare, în vederea efectuării reparațiilor unor autovehicule, distruse în mod intenționat, în cadrul unor accidente de circulație regizate, prezentate ca fiind accidente de circulație reale. În această fază a cercetărilor, prejudiciul în dauna mai multor societăți de asigurări a fost stabilit la aproximativ 80.000 de euro. 8 persoane vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, pentru audieri. Activitățile de percheziție domiciliară s-au desfășurat cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș și al polițiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș”, a precizat Florin Popa, purtător de cuvânt al IPJ Argeș.

Vor fi verificate și alte dosare de despăgubiri

Suspecții aveau diverse metode pentru a obline ilegal despăgubiri. Indivizii loveau mașinile în alte împrejurări și ca să obțină despăgubiri raportau un fals accident. O altă metodă utilizată presupunea înlocuirea ușilor mașinilor de lux, cu unele lovite și se prezentau la agentul constatator cu mașina ”avariată”. O parte din ușile avariate, folosite de suspecți, au fost descoperite ieri, la percheziții. În cursul cercetărilor s-a stabilit că până în prezent au fost obținute decontări pentu patru dosare. Suspecții au făcut însă demersuri și au depus și alte cereri prin care solicită despăgubiri, iar dosarele se află în curs de analiză lafirmele de asigurări.  Tocmai de aceea cercetările vor fi extinse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.