7 suspecți reținuți în dosarul înșelăciunilor cu asigurări

0

În urma perchezițiilor care au avut loc marți, 9 aprilie, au fost reținute 7 persoane din cele 8 suspectate că au înșelat firme de asigurări declarând accidente fictive. Cei care au ajuns în arest au vârste între 33 și 43 de ani și sunt din Argeș, Dâmbovița și Olt. Între ei se numără și o femeie care a fost reținută alături de soțul ei.

După cum anunțam din numărul de ieri, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au organizat 15 percheziții în județele Argeș și Dâmbovița. Oamenii legii au vizat 8 persoane suspectate că au înșelat firme de asigurări, declarând accidente fitive, în urma cărora au primit despăgubiri în valoare de 80.000 euro. ”Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2023 – 2024, opt persoane ar fi solicitat și primit bani de la societățile de asigurare – reasigurare, în vederea efectuării reparaților unor autovehicule, distruse în mod intenționat, în cadrul unor accidente de circulație regizate, prezentate ca fiind accidente de circulație reale”, au transmis reprezentanții IPJ Argeș. Cei 8 suspecți au fost uși la audieri. Marți seara, s-a dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de șapte persoane, cu vârste între 33 și 43 de ani, din județele Dâmbovița, Argeș și Olt.Printre cei care au ajuns în arest se numără și un bărbat de 43 de ani și soția sa de 40 de ani, din comuna Albota. Toți cei 7 au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propuneri de luare a unor măsuri preventive. Până la această oră nu a fost luată o decizie cu privire la măsurile impuse împotriva suspecților.

Cercetările continuă

Anchetatorii continua cercetările, suspecții având la data organizării perchezițiilor și alte dosare de daună, depuse la firme de asigurări, în care există indicii că ar fi declarate accidente fictive. La percheziții, oamenii legii au găsit multe capote și portiere avariate, folosite de suspecți pentru inducerea în eroare a agenților constatatori. Aceștia înlocuiau portierele sau capotele unor mașini cu altele avariate pentru a primi despăgubiri, asta cu toate că autoturismele respective nu au fost implicate în accidente.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.