Se reia tragerea la sorți a președinților Birourilor Electorale Argeș

1

Luni, 22 aprilie, va avea loc la Tribunalul Argeș o nouă tragere la sorți pentru desemnarea președinților Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Argeș și cei ai birourilor electorale de circumscripție municipale, orășenești și comunale. Decizia a fost luată de Biroul Electoral Central după ce s-a constatat că în mai multe județe, între care și Argeș, cei desemnați fie nu erau magistrați în funcție, fie nu s-a ținut cont de criteriul apropierii de domiciliu.

Birorul Electoral Central a decis reluarea operaţiunilor de desemnare a preşedinţilor Birourilor Electorale de circumscripţie judeţeană şi ai Birourilor electorale de circumscripţie comunală, orăşenească şi municipal din mai multe județe, după ce, în urma unor contestaţii, s-a constatat că în lista magistraţilor fie nu s-a ţinut cont de criteriul apropierii de domiciliu, fie au fost înscrise persoane care nu sunt magistraţi în exerciţiu.  BEC care a decis ca listele cu magistraţi din care se face tragerea la sorţi să includă doar judecători de la Tribunalele judeţene şi procurori de la parchetele de pe lângă Tribunale, recurgându-se la magistraţi din alte unităţi dacă numărul celor de la Tribunale şi de la Parchetele de pe lângă Tribunale nu este suficient. Noua extragere va avea loc luni, 22 aprilie, potrivit unui comunicat de presă venit la redacție.  ”Urmare a Hotărârii nr. 33H/19.04.2024 emisă de Biroul Electoral Central, prin care au fost desființate procesele verbale nr. 309/15.04.2024 și 310/15.04.2024 întocmite cu ocazia constituirii Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 3 Argeș și birourilor electorale de circumscripție municipale, orășenești și comunale din Județul Argeș, Tribunalul Argeş aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că în data de 22.04.2024, orele 15.00, în Sala de Ședințe nr. 1 de la sediul din Municipiul  Piteşti, B-dul. I.C. Brătianu, numărul 7, se va relua operațiunea de desemnarea prin tragere la sorţi, a președinților Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 3 Argeș și ai birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală din județul Argeș, precum și a locțiitorilor acestora, cu respectarea dispozițiilor art. 26 alin. 5 din Legea nr. 115/2015, precum și a ale art. 1 alin. 2 din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor. La operațiunea mai sus descrisă, vor fi avute în vedere și îndrumările stabilite de Biroul Electoral Central prin Circulara nr. 641C/20.04.2024. Şedinţa tragerii la sorţi este publică iar rezultatul desemnării se consemnează într-un proces – verbal care constituie actul de învestire”, au transmis reprezentanții Tribunalului Argeș.

1 COMENTARIU

  1. O facatura la nivel de judecatori corupti.
    Asa a fost reluarea comisiei.
    Judecatorul are un tabel numerotat cu lista presedintilor de vot. Si pune pe cei din sala sa spuna ce numere sa extraga. Acea lista era facuta de cei din prefectura si consiliul judetean care stiau la ce numar sunt. Deasemenea judecatorii si procurorii care se voiau a fi presedinti de sectii de votare, stiau la ce numar sunt. Oamenii simplii nu stiau la ce numar sunt. Si asa a inceput circareala. Judecatorii , procurorii , personalul prefecturii si cj care s-au inscris isi stiau numarul si il strigai sa valideze judecatorul de sedinta. Parca erau la bingo. Halal alegeri. E bine a se verifica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.