Închisoare cu executare, pentru un furt de 400 lei

0

 

Un tânăr, în vârstă de 26 de ani, din Pitești, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Pitești la 9 luni închisoare cu executare, pentru furt calificat. A sustras dintr-o mașină lăsată neasigurată într-o parcare de pe strada Independenței, din Pitești, o geacă și o cască tip Bluetooth. Prejudiciul nu este mare, ci de 400 de lei, pe care inculpatul a promis că îl va achita. Judecătorii  consideră însă, că piteșteanul are ”personalitate de tip infractogen” și pentru a învăța din greșeli este necesară aplicarea unei pedepse cu închisoarea.

În rechizitorul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, procurorii au precizat că Florin C., de 24 de ani, din Pitești, a intrat în noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2022 într-o mașină parcată pe strada Independenței, de unde a sustras o geacă în care se afla o cască tip Bluetooth. Proprietarul mașinii a precizat că prejudiciul cauzat este în sumă de circa 400 lei. La cercetări, polițiștii criminaliști au prelevat de pe carcasa unui DVD, care era aruncată pe scaunul din dreapta față, o urmă papilară parțială. Amprenta a fost comparată cu cele afișate în baza de date a Poliției Române de către  Serviciul Criminalistic din cadrul IPJ Argeș și s-a constatat că îi aparține lui Florin C. cercetat în mai multe dosare. Pe durata cercetărilor, tânărul a fost supus și unei expertize medico-legale în urma căreia s-a stabilit că avea discernământ când a comis fapta.

Mai este judecat în două dosare penale

Oamenii legii au aflat că tânărul nu este la prima infracțiune comisă. Aesta a mai fos cercetat și în prezent este judecat și în alte dosare penale. A fost trimis în judecată, pentru furt calificat, în iulie 2023. Inculpatul a recunoscut fapta și pe toată durata procesului a avut o atitudine sinceră, spun judecătorii în motivarea sentinței care a fost dată la sfârșitul săptămânii trecute. Atunci când au hotărât pedeapsa, magistrații au ținut cont de sinceritatea inculpatului dar și de antecedentele piteșteanuui. ”În privința nivelului de educaţie, vârsta, situaţia familială şi socială a inculpatului, instanța reține că inculpatul este cetăţean român, în vârstă de 24 ani, fără studii, necăsătorit, fără obligații militare, fără profesie/ocupaţie, şi nu se află la primul contact cu legea penală fiind cercetat în mai multe dosare, pentru diverse infracţiuni: loviri sau alte violenţe, distrugere. Este drept că până la acest moment, acesta nu a fost condamnat, însă aceste date afectează profilul moral şi social, indicând o personalitate agresivă a inculpatului şi o incapacitate de control a acestuia, manifestând un comportament infracţional frecvent. Toate acestea reflectă îndrăzneală, dezinhibiţie în săvârşirea faptelor antisociale, evidenţiind o structură de personalitate de tip infractogen (…) în contextul circumstanţelor subiective evidenţiate în precedent, instanţa apreciază că pentru prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni de către acesta şi formarea unei atitudini corecte faţă de ordinea de drept şi regulile de convieţuire socială, este necesară aplicarea unei pedepse cu închisoarea”, scrie în motivarea sentinței dată de instanță.

 

Astfel, Judecătoria Pitești a dispus pentru Florin C. o pedeapsă de 9 luni închisoare cu executare. În plus, acesta va trebui să achite păgubașului suma de 400 de lei. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.