Facebook și Instagram anchetate de Comisia Europeană

0

Meta, furnizorul Facebook și Instagram este anchetată de Comisia European, care încearcă să vadă dacă s-a încălcat Actul legislativ privind Serviciile Digitale.

Încălcările suspectate se referă la politicile și practicile Meta referitoare la publicitatea înșelătoare și la conținutul politic din serviciile sale. Meta este suspectată și că platformele sale nu includ un instrument eficient de monitorizare a alegerilor și a discursului civic al terților în timp real înainte de scrutinul pentru Parlamentul European. Mai mult, se consideră că Meta a redus rolul instrumentului său de verificarea informațiilor publice în timp real, CrowdTangle, fără un instrument adecvat care să îl înlocuiască.

În plus, Comisia suspectează că mecanismul de semnalare a conținutului ilegal din cadrul serviciilor („notificare și acțiune”), precum și căile de atac ale utilizatorilor și mecanismele interne de soluționare a plângerilor nu respectă cerințele Actului legislativ privind serviciile digitale și că există deficiențe în ceea ce privește furnizarea de către Meta a accesului cercetătorilor la datele aflate la dispoziția publicului.

Procedura împotriva Meta a fost deschisă ieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.