Parcare abuzivă pe locurile de încărcare electrică

0

Un piteștean nemulțumit de atitudinea unor șoferi care nu țin cont de regulile rutiere, nici ale bunului simț, a transmis pe adresa redacției noastre o informare privind ocuparea auzivă a locurilor destinate mașinilor electrice la punctele de încărcare, din parcarea Argeș Mall. Din fotografiile atașate se observă cum accesul la punctul de încărcare este blocat de mașini non electrice. Din nefericire situația nu este singulară. Polițiștii locali au dat mai multe amenzi celor care au încălcat regula.

”Aș dori să știu cui mă pot adresa în cazul în care nu pot folosi încărcătoarele pentru masini electrice din parcarea dumneavoastră, acestea fiind ocupate în mare majoritate din timp de mașini care nu încarcă.Aștept un răspuns cât mai curând de la dumneavoastră.
Am trimis acest mail și presei din judet, poate este cineva interesat de comportamentul iresponsabil a unor cetățeni din acest oraș si scriu un articol pe această temă”, scrie piteșteanul Cristian Stănilă.

Răspunsul Argeș Mall

Informarea  a fost transmisă și reprezentanților Argeș Mall care, i-au răspuns cetățeanului, răspuns care a fost transmis și redacției noastre.

 

”Depunem constant eforturi în acest sens și de câte ori se întâmplă astfel de situații apelăm la stația radio din galerie pentru a chema posesorii mașinilor să le mute. De asemenea agenții de pază au aceasta sarcină, dar, din păcate, nu îi pot surprinde la timp pe cei implicați. Luăm în calcul și implicarea poliției.

Dacă întâmpinați astfel de probleme cănd vă aflați în centrul nostru, vă puteți adresa echipei de la Infodesk-ul situat la intrarea de lângă magazinul Peek & Clopenburg.

Vă mulțumim pentru sesizare și vă asigurăm încă o dată de implicarea noastră în a îi face pe cetățeni să înteleagă modul în care putem folosi civilizat spațiile de parcare, fie că vorbim despre stații de încărcare, locuri destinate persoanelor cu dizabilități, mama &copilul, etc. ” a transmis redacției noastre echipa Argeș Mall.

Ceea ce semnalează piteșteanul nu se întâmplă numai la Argeș Mall ci și în alte parcări de pe raza muncipiului Pitești, unde există stații de încărcare pentru mașini electrice. Nu de puține ori, proprietarii de mașini electrice au sesizat Polița Locală, reclamând acest comportament al unor conducători auto.

Ce amenzi riscă șoferii care încalcă regula 

”Conform HCL 60/2016 polițiștii locali pot să-i sancționeze pe cei care parchează pe aceste locuri, destinate exclusiv celor care vor să încarce mașinile electrice, sancțiunea este de la 500 lei la 1000 de lei. De începutul anului până în prezent polițiștii locali au aplicat 17 sacțiuni celor care au încălcat această regulă”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Pitești, Bogdan Aristănțoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.